Ausnutria partner in 'Rethink waste challenge' aan Wageningen Universiteit

25-01 08:57 | bron: FoodPro Network

WAGENINGEN - Op 18 januari trapten studenten af ​​met de ReThink Waste Challenge, een internationale studentencompetitie op zoek naar de volgende stap naar een duurzame wereld zonder afval, georganiseerd door Wageningen University & Research. De deelnemende studententeams bedenken hun eigen bedrijfsidee of prototype voor een technologie die afval vermindert of hergebruikt, herbruikbare materialen creëert en bijdraagt ​​aan een duurzame toekomst.

Studenten staan ​​niet alleen in hun zoektocht naar de winnende oplossing. Meer dan twintig toonaangevende bedrijven in sectoren als agrifood, bouw, ingenieursbureaus, verpakkingen en afvalverwerking staan ​​klaar om te helpen. Ook Ausnutria doet mee als branche-expert.

Reden voor deelname

"De keuzes die we vandaag maken, bepalen de wereld waarin jonge kinderen opgroeien. Daarom realiseren we onze groei op een verantwoorde en duurzame manier en werken we continu aan het verbeteren van onze processen en producten. Ausnutria heeft onlangs een kantoor geopend in Plus Ultra I op Wageningen Campus. We hebben een sterk R&D-team dat zich richt op innovatie en we geloven in de kracht van samenwerking. Omdat de uitdagingen waar we voor staan ​​multidisciplinair van aard zijn, werken we samen met experts in verschillende vakgebieden," aldus Ausnutria.

Randolph Happe, Manager R&D Partnerships bij Ausnutria: “Samenwerken met onder meer studenten en universiteiten is onze tweede natuur geworden. Het handhaven van de hoogste kwaliteit is onze focus, maar altijd met een ondernemende mentaliteit. We richten ons voortdurend op de toekomst, met kansen voor verbetering en innovatie voortdurend op de radar. We hebben een sterke passie om samen met partners nieuwe kansen te ontrafelen en toekomstbestendige producten te maken, op een verantwoorde en duurzame manier. In deze context past de ReThink Waste Challenge uitstekend bij Ausnutria. We zijn benieuwd naar alle uitdagingen en oplossingen die de deelnemers naar voren zullen brengen.”

De verwerking van zuivel leidt over het algemeen niet tot problematische afvalstromen. Het merendeel van de zijstromen wordt op een waardevolle manier (her)gebruikt. Onze kernfocus is het verwerken van gespecialiseerde zuivelstromen. Daarom verdienen ook onze zijstromen speciale aandacht. In die zin is het mogelijk om optimaal gebruik te maken van de kostbare natuurlijke stoffen. Randolph Happe: “Het zou daarom mooi zijn als creatieve denkers en frisse ogen kritisch kijken naar onze processen en zijstromen die daaruit voortvloeien, om de valorisatie op een zo duurzaam mogelijke manier te optimaliseren.”

De komende maand werken de teams toe naar het eerste selectiemoment eind februari. De teams die het halen, zullen werken aan het verfijnen van hun concept, in de hoop een plek in de grote finale veilig te stellen.

Meer informatie over de challenge vind je op de website: https://rethinkwaste.nl/

 

Bron: Ausnutria





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
26 jan Transport Albert Heijn steeds duurzamer
26 jan Danish Crown: varkensvleesmarkt zwaar onder druk
26 jan Alcoholvrij bier wint terrein in Nederland
26 jan SVO vakopleiding food en Kobus P&O openen VR-opleidingslocatie
26 jan FNV bereikt akkoord met Refresco over loonsverhoging
26 jan Waarom digitale transformatie in de voedingsindustrie noodzakelijk en dringend is
26 jan Whitepaper: Kwaliteit als concurrentievoordeel in de voedingsmiddelenindustrie
25 jan Onbemand bezorgwagentje van Colruyt levert eerste boodschappen aan huis
25 jan Westland Kaas neemt het merk 'Kees' over: een nieuwe variant op kaas
25 jan 50.000 kinderen eten spelenderwijs gezonder op de buitenschoolse opvang
25 jan Tot 11% prijsstijging in minder dan een jaar tijd bij maaltijdboxen
25 jan Ausnutria partner in 'Rethink waste challenge' aan Wageningen Universiteit
25 jan Jumbo haalt leverkaas uit schappen
25 jan Ruim 37% van de werknemers in de vleessector werkt via een uitzendbureau
25 jan FSSC en het implementeren van een voedselveiligheidscultuur: De drie C's
25 jan Het beknopte softwareoverzicht voor de voedingsindustrie
25 jan Procesoptimalisatie in de voedingsindustrie volgens Bizerba
24 jan Haalbaarheidsonderzoek naar eerste kweekvleesboerderij
24 jan M&M's doet chocolaatjes uit reclame in de ban na rel in VS
24 jan Crisp neemt maaltijdboxenbedrijf De Krat over
24 jan Meer dan 500 voedingsbedrijven moeten nog definitieve berekening NOW aanvragen
24 jan Waarom u ERP-functionaliteit voor voedselveiligheid nodig hebt
24 jan Wilt u Lead Auditor FSSC/ISO 22000 worden?
23 jan Helft werkgevers niet klaar met definitieve aanvraag NOW
23 jan Consument besteedt 36% meer aan biologisch
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?