Welke supermarktketens zijn er in Spanje en wat is hun marktaandeel?

MADRID - Er zijn verschillende supermarktketens in Spanje, variërend van kleine lokale winkels tot grote internationale ketens. Hieronder staan enkele van de grootste supermarktketens in Spanje en hun marktaandeel (2021).

  1. Mercadona - 25,6% marktaandeel: Dit is de grootste supermarktketen in Spanje, met meer dan 1.600 winkels en meer dan 90.000 werknemers. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de verkoop van levensmiddelen, cosmetica en huishoudelijke artikelen.

  2. Carrefour - 8,7% marktaandeel: Carrefour is een internationale supermarktketen met meer dan 300 winkels in Spanje. Het bedrijf verkoopt een breed scala aan producten, waaronder levensmiddelen, kleding, elektronica en huishoudelijke artikelen.

  3. Dia - 6,6% marktaandeel: Dia is een Spaanse supermarktketen met meer dan 6.000 winkels in verschillende landen over de hele wereld. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de verkoop van levensmiddelen en huishoudelijke artikelen.

  4. Auchan - 4,9% marktaandeel: Auchan is een Franse supermarktketen met meer dan 300 winkels in Spanje. Het bedrijf verkoopt een breed scala aan producten, waaronder levensmiddelen, kleding, elektronica en huishoudelijke artikelen.

  5. Eroski - 4,8% marktaandeel: Eroski is een Spaanse supermarktketen met meer dan 1.000 winkels in verschillende regio's van Spanje. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de verkoop van levensmiddelen en huishoudelijke artikelen.

Naast deze grote supermarktketens zijn er ook tal van kleinere, regionale ketens en onafhankelijke winkels die actief zijn in Spanje.



 



 

Laatste nieuws