Gosschalk in vergevorderd stadium met andere partij dan de VanDrie Group

EPE - Momenteel is Exportslachterij Gosschalk in Epe in een zeer vergevorderd stadium van onderhandeling met een andere partij dan de VanDrie Group. Dat meldt het bedrijf bij de verklaring dat de intentieovereenkomst waarbij VanDrie een meerderheidsbelang in Gosschalk zou verwerven is ontbonden. In het belang van de continuïteit van de onderneming in Epe, is deze partij bereid de benodigde financiering te verzorgen. Zodra hierover meer bekend is, komt het bedrijf daarmee naar buiten.  

"Op 30 januari informeerden wij u een intentieverklaring te hebben ondertekend waarbij de VanDrie Group een meerderheidsbelang in Gosschalk zou verwerven. Deze intentieverklaring is inmiddels ontbonden."

"Als gevolg van een recent faillissement van een grote Deense afnemer van Gosschalk ontstond een acuut liquiditeitsprobleem. De VanDrie Group heeft zich niet bereid verklaard om voorafgaand aan goedkeuring door de mededingingsautoriteit en afronding van het overnameonderzoek extra financiële middelen te verstrekken. Gosschalk heeft hierop de stap gezet om de intentieverklaring op te zeggen. Gosschalk betreurt de ontwikkelingen en kijkt met waardering terug op de persoonlijke samenwerking met vertegenwoordigers van de VanDrie Group gedurende dit traject."

"Momenteel is Gosschalk in een zeer vergevorderd stadium van onderhandeling met een nieuwe partij. In het belang van de continuïteit van de onderneming in Epe, is deze partij bereid de benodigde financiering te verzorgen. Zodra hierover meer bekend is, zullen wij u nader informeren," aldus Gosschalk.

 





Laatste nieuws