FDA rondt consultatie voor kweekvleesproducent Good Meat af

SILVER SPRING - De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft een tweede consultatie afgerond voor een voedingsproduct dat is gemaakt van gekweekte dierlijke cellen. Het Amerikaanse bedrijf Good Meat benut technologie voor het kweken van dierlijke cellen van kippen voor de productie van pluimveevlees en vroeg de toezichthouder om een beoordeling

De vrijwillige consultatie is nog geen goedkeuringsproces voor een toelating. Na de evaluatie van de gegevens en informatie die door Good Meat zijn gedeeld, heeft de FDA op dit moment geen verdere vragen over de veiligheid. FDA beoordeelde het productieproces van het bedrijf en het gekweekte celmateriaal dat door het productieproces is gemaakt, inclusief het opzetten van cellijnen en celbanken, productiecontroles en alle componenten en inputs.

Voedsel voor mensen dat door Good Meat wordt geproduceerd uit gekweekte dierlijke cellen, moet voldoen aan dezelfde strenge eisen als ander voedsel. Bovendien heeft Good Meat een inspectievergunning nodig van de voedselveiligheids- en inspectiedienst van het Amerikaanse ministerie van landbouw voor de productievestiging.

De producten zelf vereisen ook een keurmerk van het ministerie voordat het op de Amerikaanse markt mag komen. Naarmate dit product dichter bij het betreden van de Amerikaanse markt komt, werkt de FDA nauw samen met het ministerie van Landbouw om ervoor te zorgen dat het correct wordt gereguleerd en geëtiketteerd.





Laatste nieuws