Emmentaler kaas hoeft niet per se uit Zwitserland te komen
bron: FoodPro Network
LUXEMBURG - Kaas hoeft niet per se uit het Zwitserse berggebied ten oosten van Bern te komen om de naam Emmentaler te mogen dragen. Dat heeft het Europese Hof van Justitie bepaald in een zaak die was aangespannen door de handelsorganisatie Emmentaler Switzerland. De organisatie vocht bij het Hof het besluit van het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie aan om de naam Emmentaler niet via een merk te beschermen in de Europese Unie.
Emmentaler kaas wordt niet alleen in Zwitserland geproduceerd, maar ook in Frankrijk en Duitsland. Het Hof van Justitie oordeelt dat de naam door consumenten als kaassoort wordt gezien en niet als een aanduiding van de geografische herkomst van het product. Emmentaler Switzerland kan nog beroep aantekenen tegen de uitspraak.
Laatste nieuws
-
24 apr TommyTomato haalt 1,9 miljoen groeigeld op voor de groentelunch op school
-
24 apr PepsiCo verlaagt zoutgehalte in chips van het merk Lay's
-
24 apr ABN AMRO: 'Voedingssector heeft doorbraaktechnologieën nodig voor halen klimaatdoelen'
-
24 apr Heineken zag bierverkoop eerste kwartaal aantrekken
-
24 apr Coca-Cola mocht manager ontslaan na omstreden deal Bas Smit
-
24 apr Waarschuwingslabel op ongezond voedsel drijft de prijs omhoog
-
24 apr Nederlanders zijn te verdelen in zes type food-consumenten
-
24 apr Verkrijg inzicht in wat er daadwerkelijk in je fabriek gebeurt
-
23 apr PepsiCo verkoopt weer meer frisdrank en chips
-
23 apr Reorganisatie bij Milcobel: 130 banen op de tocht
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan