Vion wil productiecapaciteit in Duitsland aanpassen

26-05 09:29 | bron: FoodPro Network

BOXTEL - Per 31 juli van dit jaar wil Vion Food Group de Duitse vestiging in Bad Bramstedt sluiten. In de meest noordelijke Duitse slachterij voor runderen van Vion werken ongeveer 250 mensen. Het bedrijf onderhandelt met de ondernemingsraad over een sociaal plan.

Sinds jaren neemt de veestapel in Noord-Duitsland af en de daarmee ontstane overcapaciteit maken een verdere stap in de consolidatie van slachterijcapaciteit noodzakelijk. Vion, de grootste producent van rundvlees in Duitsland, wil daarom eind juli de slachterij sluiten.

Sinds 2012 heeft Vion de capaciteit van de locatie Bad Bramstedt voortdurend aangepast aan de geleidelijke afname van de rundveestapel in Noord-Duitsland. De nu gewenste sluiting is een gevolg van de huidige marktsituatie, met hoge prijzen voor rundvlees en de algemene maatschappelijke trend naar minder vleesconsumptie. De sluiting heeft geen gevolgen voor de dochteronderneming in Noord-Duitsland: Vion Zucht- und Nutzvieh GmbH. De komende tijd zal Vion zich inzetten voor voldoende slachtcapaciteit in het Noorden van Duitsland in het belang van de leveranciers en om eveneens de transportroutes voor het slachtvee kort te houden in het kader van dierenwelzijn.

Voor de 250 medewerkers onderhandelt Vion met de ondernemingsraad over een sociaal plan waaronder herplaatsing bij andere vestigingen van de Vion in Duitsland.

“De voorgenomen sluiting is onderdeel van een eerder ingezette aanpassing in onze Duitse vestigingen om vraag en aanbod weer in balans te brengen op de Duitse markt die onder druk staat,” aldus CEO Ronald Lotgerink. “Gezien de inflatie en prijsstijgingen, maatschappelijke ontwikkelingen en regelgeving, nemen we maatregelen om de productiecapaciteit in Duitsland terug te brengen. 

In het voorjaar heeft Vion de uitbeenactiviteiten van de varkensslachterij in Landshut overgebracht naar Vilshofen en Crailsheim. Samen met de strategische partner EG Südbayern blijft Vion  in het zuiden van Duitsland gevestigd. De Vion-vestiging in Landshut zal in de toekomst alleen regionaal actief zijn. De vestigingen in Crailsheim en Vilshofen  vormen dan de centrale vestigingen voor de varkensvlees-activiteiten van Vion in Zuid-Duitsland.

“Met deze structurele herschikking van onze vestigingen draagt Vion bij aan de huidige transformatie van de veehouderij en de verandering van vraag en aanbod in zowel de rundvee- als de varkenssector. Bij de publicatie van de jaarcijfers zal verder worden ingegaan op de ontwikkelingen in de markt,” aldus Lotgerink.

 

Bron: Vion Food Group





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
06 jun Winnaars Nationale Competities Foodspecialiteiten 2023 zijn bekroond
06 jun Nieuwe CCO voor Ocado
06 jun Verduurzaming: voorkom een veelkoppig monster binnen de totale supply chain
06 jun Training: Meester worstmaker
05 jun Veel Nederlanders onderschatten hun gebruik van suiker
05 jun Analisten: opsplitsen Just Eat Takeaway dringend nodig
05 jun Opnieuw verzoeningsvergadering gepland bij Delhaize
05 jun Overname Imperial en Stegeman afgeblazen
05 jun Driekwart ondernemers kan hogere kosten niet doorberekenen
05 jun Webinar Aptean & Microsoft: De impact van technologie op operationele efficiëntie en financiële veerkracht in de foodindustrie
05 jun Het nut van een duurzaam hygiënisch vloersysteem (video)
02 jun Bakkers dreigen met staking vanwege te laag loonbod
02 jun Heineken haalt posters weg omdat modellen te jong lijken
02 jun Thuisbezorgd.nl vergroot inzet voor duurzame verpakkingen tijdens UEFA-finales deze zomer
02 jun Jumbo gaat stoppen met sponsoring Max Verstappen
02 jun Auchan verkoopt supermarkten aan franchisenemers
02 jun Leden FNV en CNV stemmen in met nieuwe cao Zuivel
02 jun Bizerba Nederland verhuist naar Hengelo
02 jun Voorkom fouten in je HACCP- en kwaliteitsregistraties
02 jun Het beknopte softwareoverzicht voor de voedingsindustrie
01 jun Boodschappen 12,8 procent duurder
01 jun Hoe ziet de voedingsindustrie eruit in Polen?
01 jun 6 tactieken om kosten te besparen met voedselproductie software
01 jun Ucrete industrievloeren: snelle vloerplaatsing zowel bij nieuwbouw als bij renovatie
01 jun Traceerbaarheid als sleutel tot succes in de foodbranche met KING ERP Online
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?