Overname Imperial en Stegeman afgeblazen

LIEVEGEM - In oktober 2021 kondigde What's Cooking?, toen nog onder de naam Ter Beke, het voornemen aan om de activiteiten van Sigma in Nederland en België over te nemen. Dat betrof het Belgische bedrijf Imperial en het Nederlandse bedrijf Stegeman. What's Cooking? heeft nog geen beslissing van de Belgische en Nederlandse mededingingsautoriteit ontvangen en heeft vanwege het verstrijken van de datum in het contract, besloten om de overname niet door te laten gaan. 

De afronding van de voorgenomen overname was onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door zowel de Belgische als de Nederlandse mededingingsautoriteiten. De betrokken partijen bleven samenwerken met de mededingingsautoriteiten met het oog op een positief besluit tegen de contractueel vastgelegde datum van 1 juni 2023. 

Na een grondige voorbereiding, indiening, toelichting, antwoorden en een gesprek over verbintenissen heeft What’s Cooking? begin mei een kopie ontvangen van het niet-bindend voorstel tot besluit dat het auditoraat aan het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit had voorgelegd. Hierbij stelde het auditoraat aan het college voor de transactie niet goed te keuren en blijken de besproken verbintenissen onvoldoende.

What's Cooking? is het daar niet mee eens en stelt dat voorbij wordt gegaan aan de internationale concurrentie op de markt voor huismerkproducten. Het bedrijf heeft dat in een brief aan de Belgische Mededingingsautoriteit kenbaar gemaakt. Een beslissing van de Autoriteit Consument en Markt laat ook nog op zich wachten. Duidelijk is dat op 1 juni de voorwaarden voor de overname niet waren vervuld. What’s Cooking? wacht daarom de vervolgstappen van de procedure niet langer af en ziet zich genoodzaakt de procedure voor beide autoriteiten te beëindigen alsook de overname zelf. 

CEO Piet Sanders van What’s Cooking? zegt als volgt: “Tot 1 juni 2023 bleven we ons beoogde doel nastreven. We betreuren deze beslissing te moeten nemen. Het is des te meer jammer dat een Europese groep met hoofdkantoor in België en internationale concurrentie nog steeds niet werd toegestaan om een ander bekend bedrijf met mooie merken en vestigingen in België en Nederland over te nemen. Als What’s Cooking? is het belangrijk dat we een bewuste keuze maken voor onze toekomst en verkiezen duidelijkheid boven een nog verder aanslepend proces. We geloven in de sterkte van onze eigen strategie die we eerder aankondigden met focus op groei en excellente prestaties. De accelerator op vlak van duurzaamheid en innovatie zal daarom in de eerste plaats van binnenuit komen.” 

 

Bron: What's Cooking?





Laatste nieuws