Veel Nederlanders onderschatten hun gebruik van suiker

05-06 16:19 | bron: FoodPro Network

AMERSFOORT - In een onderzoek door PanelWizard in opdracht van het Diabetes Fonds onder 1.054 mensen verwacht 47,3% van de ondervraagden dat ze dagelijks niet meer dan 20 gram toegevoegde suikers te eten en drinken. In werkelijkheid is dat gemiddeld 56 gram. Jaarlijks krijgen deze mensen ongemerkt minstens 13 kilo méér suiker binnen dan ze denken.

Aan veel producten is suiker toegevoegd. Ook aan producten waarvan het niet wordt verwacht zoals hartige producten. Ruim 90% van de respondenten denkt ongemerkt meer suiker binnen te krijgen dan ze zich bewust van zijn. Bijna 80% van de respondenten vindt het over het algemeen moeilijk om te beoordelen of producten veel of weinig toegevoegde suikers bevatten.

Ook zegt 80% dat ze meer inzicht willen hebben in de hoeveelheid toegevoegde suikers die in producten verwerkt zijn. Ruim 75% van de ondervraagden wil het gebruik van suiker in de voeding minderen en ruim de helft laat weten dat ze graag hulp willen om minder suiker te eten en drinken. 

Overgewicht is een belangrijke risicofactor om diabetes type 2 te krijgen. De helft van de Nederlandse volwassenen heeft overgewicht en ook dat aantal groeit gestaag door. Onder meer met gezond eten en drinken kunnen mensen het risico op overgewicht en daarmee de kans op diabetes type 2 verkleinen.

Het Diabetes Fonds wil Nederlanders bewust maken van de hoeveelheid toegevoegde suikers in producten en hun suikerinname. Dat gebeurt via de Nationale Suiker Challenge waar 65.000 mensen aan deelnemen. Tussen 5 en 12 juni gebruiken ze een week lang geen toegevoegde suikers in hun eten en drinken. Meer informatie is te vinden op www.suiker-challenge.nl.

 

Bron: Diabetes Fonds





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
22 sep 2024: Wat staat er hoog op de agenda van de voedingsmiddelenindustrie?
22 sep Zuivelproducten en groenten dalen in prijs
22 sep Een derde Nederlanders kiest vaker voor vis in plaats van vlees vanwege duurzaamheid
22 sep Berekening van Nutri-Score op de verpakking
22 sep Help risico's te beperken, geld te besparen en omzet te verhogen met ERP-software voor voedsel en dranken
22 sep Maak impact als Adviseur QA
21 sep Supermarkten klagen over te lage vergoeding voor statiegeldflessen
21 sep Nederlandse kottervisserij draait weer met verlies
21 sep Carrefour doet overname in Spanje
21 sep Aardappelen van PLUS standaard biologisch
21 sep VanDrie Group en F&F tekenen overeenkomst over samenwerking
21 sep De nieuwste concepten van Albert Heijn in Arnhem
21 sep IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
21 sep Wil jij, net zoals Johan, iedere dag impact maken in de foodsector?
20 sep BelgiĆ« moet vele miljoenen innen van multinationals na taksvonnis
20 sep Bietencampagne weer gestart
20 sep Jumbo wil naar 50 winkels in BelgiĆ«
20 sep BTW op groenten en fruit en suikerbelasting is aan het nieuwe kabinet
20 sep Gratis schoolmaaltijden blijven ook in 2024 beschikbaar
20 sep Hoe een ERP voor voedselproductie de 6 belangrijkste stappen in de productie van producten vergemakkelijkt
20 sep Schrikken klanten terug van groenten en fruit in bulk? (video)
19 sep Frankrijk en Duitsland willen krimpflatie verbieden
19 sep Nieuwe topstructuur FrieslandCampina
19 sep Kabinet reserveert 50 miljoen euro om de biologische markt te stimuleren
19 sep Voedselverspillingsgedrag veranderen met informatie over houdbaarheid op verpakkingen
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?