Halal: booming business

BREDA - Een nieuw rapport van Euromonitor voorspelt dat in 2030 moslims goed zijn voor meer dan een kwart van de wererldbevolking. Met name China wil een belangrijke rol spelen in het voeden van hen, maar ook voor Nederland liggen er kansen. Onderzoek van de Kamer van Koophandel in Dubai wees al uit dat de markt in 2018 goed zal zijn voor $ 1.6 biljoen aan omzet.

Halal keurmerken staan op vlees van dieren die geslacht zijn volgens de Islamitische wetten. Diverse organisaties houden zich bezig met het keuren van halal vlees en vleesproducten. Halal vlees en halal vleesproducten zijn te herkennen aan verschillende keurmerken.

China zou niet bekend moeten staan als 'Halal-land'. Slechts 2% van de bevolking is moslim.

China is echter druk met het opzetten van allerlei handelsverdragen en regionale samenwerkingen.

Daarnaast is China erg druk met het opzetten van beursen en congressen, zoals de  Sino-Malaysian Halal Food and Muslim Supplies Certification and Industry Cooperation Seminar dat wordt gehouden in Juli.

Bovendien wordt de infrastructuur aangepast op Halal-trade, zoals de halal food and Muslim Supplies Manufacturing Wuzhong Halal Industrial Park waar liefst 218 bedrijven bij zijn aangesloten.





Laatste nieuws