LABELCHECKS.COM biedt etikettering voor meer dan 100 landen

KAATSHEUVEL - Als eerste ter wereld introduceert KTBA een online portal voor internationale labelling vraagstukken. Dit unieke concept onder de naam LABELCHECKS.com biedt ondersteuning bij etikettering voor meer dan 100 landen wereldwijd. Voedingsmiddelenbedrijven die willen exporteren kunnen vanaf nu, voor alle vragen omtrent de juiste etiketinformatie en de juiste vertaling van hun etiket, terecht bij één partner. 

‘LABELCHECKS.com vult een grote behoefte in vanuit de markt. Veel bedrijven die willen exporteren lopen tegen het probleem aan dat ze niet precies weten hoe de etiketeringsregels zijn in het land waar ze hun product op de markt willen brengen. Met alle risico’s van dien. Daarnaast is het vertalen van etiketinformatie, een vak apart’, aldus Bas van Driel, BU-manager bij KTBA.

Volgens de labelling-specialisten van KTBA is het meer regel dan uitzondering dat een internationaal etiket niet volledig voldoet aan de eisen. Uit onderzoek is gebleken dat 62% van de etiketten niet correct is. Exporteurs lopen dus een flink risico dat ze te maken krijgen met claims of, in het ergste geval, een recall. Ook zien de specialisten van KTBA vaak slecht vertaalde ingrediëntendeclaraties. Bas van Driel: ‘Google Translate is handig, maar in de praktijk geen valide hulpmiddel voor een professionele vertaling!’

Exporteurs die wel verzekerd willen zijn van een etiket dat voldoet aan de nationale wet- en regelgeving, kunnen nu een professional inhuren via Labelchecks.com. Via een online tool kan men in een handomdraai een label uploaden en de benodigde extra informatie ingeven. Binnen no-time ontvangt men een prijsopgave en kan na akkoord de labelcheck beginnen. Via een expertnetwork wordt het label beoordeelt en aangepast de naar lokale wet- en regelgeving en tevens vakkundig vertaald door een ‘native speaker’. Via de telefonische helpdesk is KTBA altijd bereikbaar voor toelichting of aanvullende vragen.

Bas van Driel: ‘De wereld wordt steeds kleiner en biedt volop kansen voor exportsucces. Up-to-date kennis van internationale compliance is een nadrukkelijke voorwaarde om in andere landen te kunnen ondernemen en leveren. Zowel de wet- en regelgeving als een correcte vertaling van een label speelt hierbij een belangrijke rol.’

LabelChecks.com is een product binnen de People in Food Group, welke wereldwijd hoogstaande dienstverlening levert op het gebied van industriële voedselveiligheid, compliance en opleidingen.

Voor meer informatie: www.labelchecks.com





Laatste nieuws