TIP: Blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen in de voedingsindustrie. Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief.

Aanmelden

Het FoodPro netwerk

FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network! Registreer nu.

Registreren

Of volg ons      

LABELCHECKS.COM biedt etikettering voor meer dan 100 landen

20-04 06:03 | bron: FoodPro Network

KAATSHEUVEL - Als eerste ter wereld introduceert KTBA een online portal voor internationale labelling vraagstukken. Dit unieke concept onder de naam LABELCHECKS.com biedt ondersteuning bij etikettering voor meer dan 100 landen wereldwijd. Voedingsmiddelenbedrijven die willen exporteren kunnen vanaf nu, voor alle vragen omtrent de juiste etiketinformatie en de juiste vertaling van hun etiket, terecht bij één partner. 

‘LABELCHECKS.com vult een grote behoefte in vanuit de markt. Veel bedrijven die willen exporteren lopen tegen het probleem aan dat ze niet precies weten hoe de etiketeringsregels zijn in het land waar ze hun product op de markt willen brengen. Met alle risico’s van dien. Daarnaast is het vertalen van etiketinformatie, een vak apart’, aldus Bas van Driel, BU-manager bij KTBA.

Volgens de labelling-specialisten van KTBA is het meer regel dan uitzondering dat een internationaal etiket niet volledig voldoet aan de eisen. Uit onderzoek is gebleken dat 62% van de etiketten niet correct is. Exporteurs lopen dus een flink risico dat ze te maken krijgen met claims of, in het ergste geval, een recall. Ook zien de specialisten van KTBA vaak slecht vertaalde ingrediëntendeclaraties. Bas van Driel: ‘Google Translate is handig, maar in de praktijk geen valide hulpmiddel voor een professionele vertaling!’

Exporteurs die wel verzekerd willen zijn van een etiket dat voldoet aan de nationale wet- en regelgeving, kunnen nu een professional inhuren via Labelchecks.com. Via een online tool kan men in een handomdraai een label uploaden en de benodigde extra informatie ingeven. Binnen no-time ontvangt men een prijsopgave en kan na akkoord de labelcheck beginnen. Via een expertnetwork wordt het label beoordeelt en aangepast de naar lokale wet- en regelgeving en tevens vakkundig vertaald door een ‘native speaker’. Via de telefonische helpdesk is KTBA altijd bereikbaar voor toelichting of aanvullende vragen.

Bas van Driel: ‘De wereld wordt steeds kleiner en biedt volop kansen voor exportsucces. Up-to-date kennis van internationale compliance is een nadrukkelijke voorwaarde om in andere landen te kunnen ondernemen en leveren. Zowel de wet- en regelgeving als een correcte vertaling van een label speelt hierbij een belangrijke rol.’

LabelChecks.com is een product binnen de People in Food Group, welke wereldwijd hoogstaande dienstverlening levert op het gebied van industriële voedselveiligheid, compliance en opleidingen.

Voor meer informatie: www.labelchecks.comUw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
18 mei Recall QiZiNi Panini Pulled Chicken BBQ Jumbo, Dirk van der Broek en Dekamarkt
18 mei Hoegaarden verhuist deel productie naar China en Vietnam
18 mei Nestlé snoeit verder in suiker, vet en zout
18 mei Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, maar lokale merken groeien
18 mei Meat Your Veggies: een nieuwe benadering van vleesmindering
18 mei Colruyt investeert in gepersonaliseerde voeding
18 mei Vacature: Quality Assurance Manager bij Van Loon Vlees
18 mei 7 juni: Allergenenbeheersing met VITAL
17 mei Onderhandelingen over transformatieplan bij Carrefour vorderen “mondjesmaat”
17 mei Recall Tony’s Chocolonely om mogelijke borstelharen
17 mei Broedplaats voor food innovatie
17 mei FoodDrinkEurope presenteert methode om kwaliteit levensmiddelen te beoordelen
17 mei GULLIMEX brengt met VisioPointer kwaliteitsinspectie van voedingsverpakkingen naar het hoogste niveau in Nederland
17 mei Vacature: Kwaliteitsmanager (PMj Foods)
16 mei ‘Kindermarketingbeleid levensmiddelenindustrie loopt voor op regelgeving’
Poll
De NVWA zou meer bevoegdheden moeten krijgen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie