LABELCHECKS.COM biedt etikettering voor meer dan 100 landen

20-04 06:03 | bron: FoodPro Network

KAATSHEUVEL - Als eerste ter wereld introduceert KTBA een online portal voor internationale labelling vraagstukken. Dit unieke concept onder de naam LABELCHECKS.com biedt ondersteuning bij etikettering voor meer dan 100 landen wereldwijd. Voedingsmiddelenbedrijven die willen exporteren kunnen vanaf nu, voor alle vragen omtrent de juiste etiketinformatie en de juiste vertaling van hun etiket, terecht bij één partner. 

‘LABELCHECKS.com vult een grote behoefte in vanuit de markt. Veel bedrijven die willen exporteren lopen tegen het probleem aan dat ze niet precies weten hoe de etiketeringsregels zijn in het land waar ze hun product op de markt willen brengen. Met alle risico’s van dien. Daarnaast is het vertalen van etiketinformatie, een vak apart’, aldus Bas van Driel, BU-manager bij KTBA.

Volgens de labelling-specialisten van KTBA is het meer regel dan uitzondering dat een internationaal etiket niet volledig voldoet aan de eisen. Uit onderzoek is gebleken dat 62% van de etiketten niet correct is. Exporteurs lopen dus een flink risico dat ze te maken krijgen met claims of, in het ergste geval, een recall. Ook zien de specialisten van KTBA vaak slecht vertaalde ingrediëntendeclaraties. Bas van Driel: ‘Google Translate is handig, maar in de praktijk geen valide hulpmiddel voor een professionele vertaling!’

Exporteurs die wel verzekerd willen zijn van een etiket dat voldoet aan de nationale wet- en regelgeving, kunnen nu een professional inhuren via Labelchecks.com. Via een online tool kan men in een handomdraai een label uploaden en de benodigde extra informatie ingeven. Binnen no-time ontvangt men een prijsopgave en kan na akkoord de labelcheck beginnen. Via een expertnetwork wordt het label beoordeelt en aangepast de naar lokale wet- en regelgeving en tevens vakkundig vertaald door een ‘native speaker’. Via de telefonische helpdesk is KTBA altijd bereikbaar voor toelichting of aanvullende vragen.

Bas van Driel: ‘De wereld wordt steeds kleiner en biedt volop kansen voor exportsucces. Up-to-date kennis van internationale compliance is een nadrukkelijke voorwaarde om in andere landen te kunnen ondernemen en leveren. Zowel de wet- en regelgeving als een correcte vertaling van een label speelt hierbij een belangrijke rol.’

LabelChecks.com is een product binnen de People in Food Group, welke wereldwijd hoogstaande dienstverlening levert op het gebied van industriële voedselveiligheid, compliance en opleidingen.

Voor meer informatie: www.labelchecks.com

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
20 sep Amazon wil drieduizend kassaloze supermarkten openen
20 sep Luxemburgse belastingdeal met McDonald's niet illegaal
20 sep Marqt roept groentespread terug om allergenen
20 sep Belgische voedingsindustrie blijft suikers en vetten reduceren
20 sep Inuline en oligofructose erkend als gezond voedingsvezel
20 sep HACCP stopt per 1 januari 2021: Wat zijn uw alternatieven?
20 sep Vision inspectiesystemen controleren de kwaliteit van de etiketten op uw verpakkingen (video)
19 sep Nederlandse boeren voelen fipronilcrisis nog steeds
19 sep Nederland koploper online boodschappen doen
19 sep Greenpeace: 'Multinationals vernietigen regenwoud door foute palmolie'
19 sep Aviko roept SuperCrunch Oven Pommes Frites terug vanwege kwaliteitseisen
19 sep Belg koopt steeds meer bij discounters en buurtsupermarkten
19 sep Voedingsgiganten willen etikettering op basis van kleurcode en portiegrootte
19 sep Britse voedingsindustrie voelt gevolgen Brexit
19 sep 27 september: Allergenenbeheersing met VITAL
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie