Hendrik-Jan Roel (Ahold) voorzitter GS1 Nederland

ZAANDAM - Hendrik-Jan Roel, CFO van Albert Heijn, volgt Erik-Jan Mares op als voorzitter van GS1 Nederland.

“Het is uitermate interessant om - in tijden waarin digitalisering, het veranderend koopgedrag van de consument, de groeiende behoefte aan informatie en veranderende logistieke processen de retailwereld volledig op zijn kop zet - aan het roer te staan van de standaardisatie-organisatie GS1 Nederland”, aldus Roel in een reactie.

Het bestuur van GS1 Nederland bestaat uit een vertegenwoordiging van deelnemende bedrijven. Deze bepalen het beleid van GS1 Nederland. De focus van GS1 ligt op sectorbrede implementatie van standaarden.

“Een omnichannel aanwezigheid is noodzakelijk om de brug te slaan tussen fysiek en digitaal. We willen voor al onze kanalen naadloze winkelervaringen creëren. De internationale standaarden van GS1, zoals de barcode en GS1 Data Source, zijn een perfect vertrekpunt om de individuele stukjes van de complexe supply chain naadloos op elkaar te laten aansluiten.” Aldus Roel.

GS1

GS1 is een wereldwijde organisatie gericht op het ontwerp en de invoering van standaarden op het gebied van elektronische communicatie tussen bedrijven.

GS1 is ontstaan door het samengaan van de Amerikaanse Uniform Code Council (UCC), de Electronic Commerce Council of Canada (ECCC) en de Europese organisatie EAN International. GS1 heeft twee hoofdkantoren: in Brussel en een in Lawrenceville (New Jersey).

GS1 heeft inmiddels aangesloten organisaties in meer dan 100 landen

 





Laatste nieuws