TIP: Blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen in de voedingsindustrie. Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief.

Aanmelden

Het FoodPro netwerk

FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network! Registreer nu.

Registreren

Of volg ons      

Nederlanders gooien € 124 miljoen aan eten weg met Kerst

27-12 08:05 | bron: FoodPro Network

UTRECHT – Circa de helft van de Nederlanders koopt teveel eten in met kerst. Als gevolg daarvan wordt voor €124 miljoen aan eten weggegooid.

Aldus een berekening van stichting Natuur & Milieu naar aanleiding van een eigen onderzoek over Kerst vorig jaar. ‘De angst om tekort te komen is sterker dan de behoefte om geen voedsel en geld te verspillen,’ aldus Talitha Koek, woordvoerder van Natuur & Milieu op basis van onderzoek van Panelwizard in opdracht van de stichting en de Rabobank.

Koek: ’14 procent voelt zich met kerst schuldiger over het weggooien van voedsel dan tijdens de rest van het jaar. ‘Kerst is een feest van bezinning. Begrijpelijk dat veel Nederlanders zich schuldiger voelen over verspilling dan gedurende de rest van het jaar. Met onze verspillingstips en het recept voor het restdiner kun je langer doen met je kerstdiner.’

Toch heeft 77% van de Nederlanders hekel aan voedselverspilling

Circa 77% van de Nederlanders heeft een hekel aan voedselverspilling, aldus eerder onderzoek van Natuur & Milieu en de Rabobank, uitgevoerd door Motivaction.

Een prijs, waarin milieubelasting is meegerekend, helpt volgens stichting Natuur & Mileu tegen voedselverspilling. ‘Als voedsel twee keer zo duur zou zijn, zou een kwart van de Nederlanders niets meer weggooien. Veel Nederlanders vinden voedselverspilling daarnaast zonde van het geld. Tijd om bewuster in te kopen en beter om te gaan met restjes,’ besluit Koek.

Onderzoek

Het onderzoek is online uitgevoerd onder een representatieve groep van 803 Nederlanders van 18 jaar en ouder, representatief voor Nederland op geslacht, leeftijd, opleiding, gezinssituatie en arbeidsparticipatie.

Bron: Stichting Natuur & Milieu



Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
26 apr Moederbedrijf van bestelsite Foodora groeit flink
26 apr Liefst 79 Belgische supermarkten Lidl hebben te maken met spontane stakingen
26 apr INTRAFOOD:18 Vakbeurs voor ingrediënten voor de voedingsindustrie
26 apr HACCP. Voor veilig voedsel
26 apr Cold chain Seminar
26 apr 20 juni: Workshop: Social Media in de voedingsindustrie
26 apr Vacature: Quality Assurance Manager bij Van Loon Vlees
25 apr Milka neemt deel aan duurzaamheidsprogramma
25 apr Ook Belgische investeerder betrokken bij overname margarinetak Unilever
25 apr Slechts 4 op de 10 kinderen eten genoeg groente en fruit
25 apr Handhygiëne richtlijnen in de voedingsindustrie
25 apr Scherpere EU voedselcontroles: zijn dit voldoende maatregelen?
25 apr 15 mei: Allergenenbeheersing met VITAL
24 apr Coca-Cola ziet omzet suikervrije producten groeien
24 apr Ierland mag frisdranktaks heffen
Poll
De NVWA zou meer bevoegdheden moeten krijgen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie