Nestlé: 'zoutreductie niet eenvoudig'

AMSTELVEEN - Nestlé’s gaat bij zijn maaltijdmixen van Maggi de nadruk leggen op groente. Nestlé heeft de recepturen van zijn maaltijdmixen aangepast. Zo gaan er 50 gram meer groente in een avondmaaltijd (van 150 naar 200 gram). De totale dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente ligt op 250 gram.

De 50 gram groente neemt de plaats in van 50 gram vlees. Per jaar scheelt dit zo'n 280.000 kilo vlees. Daarnaast geeft Maggi op een groot aantal verpakkingen ook variatietips om mensen te stimuleren een dagje zonder vlees te eten.

Minder zout

Daarnaast is in de maaltijdmixen de maximale dagelijkse zoutinname van vijf gram aangehouden volgens de norm van de Wereldgezondheidsorganisatie per 2025. De Zwitserse voedingsfabrikant doet dit in stappen, Vóór 2020 wil Nestlé’ dit toegepast hebben op 80% van zijn producten.

Smaakgewenning niet eenvoudig

Nestlé geeft in een reactie aan dat de zoutreductie niet eenvoudig is. ‘De uitdaging is om een product te maken dat de herkenbare smaak van Maggi heeft en consumenten tegemoetkomt die een bewustere keuze willen maken’, aldus Nestlé.





Laatste nieuws