Zeeuwse bolussen naar Zuid-Korea

08-06 06:07 | bron: FoodPro Network

SEOUL - Volgens velen is de ‘Aziatische eeuw’ aangebroken. In de 19e eeuw overheerste de Britse invloed, in de 20ste de Amerikaanse, de 21ste eeuw zou die van Azië worden. De Aziatische invloed op onze Westerse eetcultuur groeit inderdaad, we zien een opmars van de Vietnamese, Thaise, Koreaanse keuken en nieuwe restaurant concepten zoals bijvoorbeeld het hippe Itsu in Londen. Maar net zoals we in Europa een groeiende invloed zien van Aziatische concepten is Europees eten ook steeds populairder aan het worden in Azië.

Neem Zuid-Korea, een groot land met zo’n 50 miljoen inwoners. In de steden vind je veel jonge mensen die geïnteresseerd zijn in alles wat met Europa te maken heeft. Koffiehuizen worden drukbezocht en men is gek op zoetigheid. Dat merkte ook Namsy de Jonge, een bakker uit Zeeland, die tijdens een SIB-traject (Starters International Business) van de RVO een nadere analyse op diverse Aziatische markten heeft uitgevoerd. Hij heeft zelf Aziatische roots en is als klein jongetje geadopteerd door een Nederlands gezin. Een paar jaar geleden heeft hij het plan opgevat om Zeeuwse bolussen naar Zuid-Korea te exporteren. Namsy heeft als bakker duizenden bolussen in zijn leven gemaakt. De uitdaging is om ook in grote hoeveelheden een bolus van constante en hoge kwaliteit te produceren. Hiervoor heeft hij in Zeeland een exclusieve samenwerking op kunnen zetten met een grote ambachtelijke bakkerij. Inmiddels is hij vanuit zijn bedrijf European Specials een partnership aangegaan met een Zuid-Koreaanse distributeur die bekend is met de lokale manier van (onder)handelen hetgeen niet eenvoudig is voor een buitenstaander.   

Om de Zeeuwse bolus onder de aandacht te brengen heeft Namsy op diverse vakbeurzen gestaan in Zuid-Korea waar hij ter plekke deeg draaide en bolussen bakte en die uitdeelde. De reacties waren overweldigend, men stond in de rij om te kunnen proeven. De Zeeuwse bolussen zullen vast geen alledaags product worden, maar hebben potentie om een high-end verwennerij te worden die verkrijgbaar is bij de betere bakker en in de trendy koffiehuizen. Saillant detail is dat de bolussen slechts enkele dagen houdbaar zijn en dus bevroren worden verscheept en direct voor gebruik worden ontdooid. Inmiddels zijn de eerste orders binnen en is de eerste verscheping onderweg. Om echter meer naamsbekendheid te genereren en een effectieve lokale marketingcampagne op te zetten is geld nodig, vandaar dat Namsy een crowdfunding actie is gestart. Bent u geïnteresseerd om Namsy hierin te steunen kijk dan op https://crowdaboutnow.nl/europeanspecials.         

Het SIB traject is door de overheid in het leven geroepen voor MKB-bedrijven die willen starten met exporteren. SIB is een gesubsidieerd coaching programma waarin de startende exporteur in ongeveer vier maanden wordt klaargestoomd voor de eerste stappen over de grens. Het doel is bewustwording, het leren denken in internationaal perspectief. Daarnaast is het ook van belang om ook praktische aspecten aan de orde te laten komen. Tenminste, dat vindt TEN the export network, één van de  adviesbedrijven die door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is aangesteld om een SIB traject te ondersteunen. Met haar focus op food en jarenlange exportervaring biedt zij professionele maar ook pragmatische ondersteuning aan de startende exporteur.

Inmiddels hebben al veel food bedrijven het SIB-traject succesvol doorlopen en zijn gestart met internationaliseren. Wilt u meer lezen over deze trajecten, kijk dan op www.theexportnetwork.nl/gratis-exportadvies-sib of neem contact op: info@theexportnetwork.nl. Algemene informatie over het SIB traject is ook te vinden op www.rvo.nl/subsidies-regelingen/starters-international-business-sib.

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
20 sep Amazon wil drieduizend kassaloze supermarkten openen
20 sep Luxemburgse belastingdeal met McDonald's niet illegaal
20 sep Marqt roept groentespread terug om allergenen
20 sep Belgische voedingsindustrie blijft suikers en vetten reduceren
20 sep Inuline en oligofructose erkend als gezond voedingsvezel
20 sep HACCP stopt per 1 januari 2021: Wat zijn uw alternatieven?
20 sep Vision inspectiesystemen controleren de kwaliteit van de etiketten op uw verpakkingen (video)
19 sep Nederlandse boeren voelen fipronilcrisis nog steeds
19 sep Nederland koploper online boodschappen doen
19 sep Greenpeace: 'Multinationals vernietigen regenwoud door foute palmolie'
19 sep Aviko roept SuperCrunch Oven Pommes Frites terug vanwege kwaliteitseisen
19 sep Belg koopt steeds meer bij discounters en buurtsupermarkten
19 sep Voedingsgiganten willen etikettering op basis van kleurcode en portiegrootte
19 sep Britse voedingsindustrie voelt gevolgen Brexit
19 sep 27 september: Allergenenbeheersing met VITAL
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie