Tekort aan technici in voedingsindustrie

03-01 06:07 | bron: FoodPro Network

EDE - De voedingsindustrie verwacht een tekort van 39 procent aan technici in de komende vijf jaar. Dit tekort wordt veroorzaakt doordat het onderwijs slecht aansluit bij het bedrijfsleven.

Aldus de TechBarometer van het ROVC. Uit het onderzoek blijkt dat er bij veel bedrijven in de voedingsindustrie een tekort ontstaat aan technici doordat het onderwijs slecht aansluit op de praktijk in de voedingsindustrie. Daarnaast is ook de vergrijzing een oorzaak van het tekort. Een derde argument wat aangegeven wordt is dat de technische sector een slecht imago heeft.

Veel bedrijven nemen zelf het in het initiatief  in de zoektocht naar technisch talent. Maar volgens de TechBarometer zou het nog beter zijn als de bedrijven elkaar daar onderling in versterken en de krachten bundelen om het probleem wat betreft het tekort op te lossen. De Techbarometer noemt het oprichten van een bedrijfsschool of het gezamenlijk starten van nieuwe initiatieven om meer technisch personeel te werven als voorbeelden.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
21 jan Gemuteerd voedsel kan via Canada toch naar Nederland
21 jan Geen EU-onderzoek naar fraude Nederlandse pulsvisserij
21 jan Vleeskennis compleet: terug naar de basis
21 jan Foodfotografie op locatie bij de klant
21 jan Leer de geheimen van healthy food design
18 jan Mercadona, ondanks jaren negentig website, online de grootste supermarkt van Spanje
18 jan Mondelez maakt al zijn verpakkingen recyclebaar
18 jan Moederbedrijf Thuisbezorgd ziet omzet in 2018 flink stijgen
18 jan Zoutmonitor: vooral minder zout in industriebrood
18 jan Bied op duizenden machines voor de voedings- en drankenindustrie
18 jan Zero Waste Food Shop weegschalen (video)
17 jan Elke 15 uur een nieuwe vestiging van Starbucks in China
17 jan Lamb Weston / Meijer boekt vooruitgang in duurzaamheidsstrategie
17 jan Twee op de vijf Nederlanders zijn in 2018 minder vlees gaan eten
17 jan McDonald's verliest alleenrecht op merknaam Big Mac
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?