Tekort aan technici in voedingsindustrie

18-10 06:07 | bron: FoodPro Network

EDE - De voedingsindustrie verwacht een tekort van 39 procent aan technici in de komende vijf jaar. Dit tekort wordt veroorzaakt doordat het onderwijs slecht aansluit bij het bedrijfsleven.

Aldus de TechBarometer van het ROVC. Uit het onderzoek blijkt dat er bij veel bedrijven in de voedingsindustrie een tekort ontstaat aan technici doordat het onderwijs slecht aansluit op de praktijk in de voedingsindustrie. Daarnaast is ook de vergrijzing een oorzaak van het tekort. Een derde argument wat aangegeven wordt is dat de technische sector een slecht imago heeft.

Veel bedrijven nemen zelf het in het initiatief  in de zoektocht naar technisch talent. Maar volgens de TechBarometer zou het nog beter zijn als de bedrijven elkaar daar onderling in versterken en de krachten bundelen om het probleem wat betreft het tekort op te lossen. Ga samenwerken is de conclusie. De Techbarometer noemt het oprichten van een bedrijfsschool of het gezamenlijk starten van nieuwe initiatieven om meer technisch personeel te werven als voorbeelden.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
16 nov Walmart denkt aan virtueel shoppen
16 nov Werknemers Unilever krijgen tien dagen partnerverlof in nieuwe cao
16 nov Europese Commissie volop in conclaaf over stoplichtsysteem
16 nov Bizerba bezoekt nationaal en internationaal kampioen Slagerij Kastelein (video)
16 nov Handige schoonmaakoplossingen voor de voedingsindustrie: bereik optimale hygiëne en voorkom kruisbesmetting
15 nov Start online versmarkt Crisp
15 nov Rabobank: 'Wereldwijde voedselprijsstabiliteit onder druk door handelsoorlogen, ziekten en El Niño'
15 nov Europese subsidie voor samenwerking Zwanenberg en Duplaco
15 nov Ondernemers kijken positief naar 2019
15 nov Britse voedingsindustrie voelt gevolgen Brexit
15 nov Hot topic: healthy food design in 1 dag! (Engelstalig)
15 nov Hoe overleeft u een onaangekondigde audit? 5 praktische tips voor continue voedselveiligheid
14 nov Uitspraak: smaak van een voedingsmiddel kan niet auteursrechtelijk worden beschermd
14 nov Omzet supermarkten neemt met 4,1% toe
14 nov Nestlé zet satellietwaarneming in om ontbossing voor productie palmolie tegen te gaan
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?