Tekort aan technici in voedingsindustrie
bron: FoodPro Network
EDE - De voedingsindustrie verwacht een tekort van 39 procent aan technici in de komende vijf jaar. Dit tekort wordt veroorzaakt doordat het onderwijs slecht aansluit bij het bedrijfsleven.
Aldus de TechBarometer van het ROVC. Uit het onderzoek blijkt dat er bij veel bedrijven in de voedingsindustrie een tekort ontstaat aan technici doordat het onderwijs slecht aansluit op de praktijk in de voedingsindustrie. Daarnaast is ook de vergrijzing een oorzaak van het tekort. Een derde argument wat aangegeven wordt is dat de technische sector een slecht imago heeft.
Veel bedrijven nemen zelf het in het initiatief in de zoektocht naar technisch talent. Maar volgens de TechBarometer zou het nog beter zijn als de bedrijven elkaar daar onderling in versterken en de krachten bundelen om het probleem wat betreft het tekort op te lossen. De Techbarometer noemt het oprichten van een bedrijfsschool of het gezamenlijk starten van nieuwe initiatieven om meer technisch personeel te werven als voorbeelden.
Laatste nieuws
-
29 mrt Omzet Ausnutria nam in 2023 met 11,3% af
-
29 mrt Aardappelen groeien sneller en beter met LED
-
29 mrt Lidl test hogere supermarktschappen
-
29 mrt China importeert weer wijn uit Australië
-
29 mrt De toegevoegde waarde van Aptean Food & Beverage ERP bij Tony’s Chocolonely
-
29 mrt Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
-
29 mrt Whitepaper: Kwaliteit als concurrentievoordeel in de voedingsmiddelenindustrie
-
28 mrt Jumbo gaat rode paprika, komkommer en bosui zonder plastic verpakking aanbieden
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan