‘Helft medewerkers Belgische Albert Heijn vestiging ziek’

11-08 11:31 | bron: FoodPro Network

ANTWERPEN - Circa de helft van de medewerkers van de nog steeds niet verkochte Albert Heijn aan de Antwerpse Groenplaats zit ziek thuis vanwege onzekerheid over hun toekomst

De medewerkers zouden ziek thuis zitten door de lang lang aanhoudende onzekerheid over de verkoop van het AH-filiaal. Aldus secretaris Erik Dirkx van vakbond BBTK in de Gazet van Antwerpen. ‘De mensen daar worden stilaan wanhopig en zijn boos’, aldus Dirkx. ‘Voor de vakantie zei de nationale directie een doorbraak te verwachten voor de zomer. Sindsdien volgde er niets meer. Het wordt dus al minstens september.’ Door die onzekerheid wordt het volgens hem steeds zwaarder voor het personeel. ‘Van de zowat zestig vaste mensen is er al een tiental vertrokken. Van de resterende vijftig is tegenwoordig de helft ziek. Het wordt dus met de dag moeilijker om de mensen daar te motiveren.’

Vooralsnog lukt het Albert Heijn niet om een koper te vinden voor de winkel.  De vestiging aan de Antwerpse Groenplaats is een van de acht AH’s die van de Belgische mededingingsautoriteit (BMA) moest worden verkocht in verband met de fusie van AH en Delhaize. Bovendien moeten er vijf vestigingen van Delhaize worden afgestoten. 

Dat Albert Heijn moeite heeft een koper te vinden komt volgens Dirkx door de hoge huur die AH op de Groenplaats moet betalen en door het langlopende huurcontract. Daarnaast moet een nieuwe eigenaar de medewerkers tegen dezelfde voorwaarden overnemen. ‘Daardoor moet er sowieso een supermarkt komen, al zouden omwonenden dat liever niet zien.’

‘De afsplitsing van een aantal zaken in België is nog niet afgerond. Daarom kunnen wij daar nog niets over zeggen.’ Aldus Albert Heijn.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
20 jul Carrefour komt met personal shopper en levering binnen 1,5 uur
20 jul Nestlé snoeit verder in suiker, vet en zout
20 jul Deliveroo gaat samenwerken met sterrenchefs en test restaurantconcept
20 jul Als food merk overleven in Mexico
20 jul Expertisecentrum voor het Slagersambacht
20 jul 27 september: Allergenenbeheersing met VITAL
19 jul Kellogg's vermindert zout- en suikergehalte van ontbijtgranen
19 jul Omzet Unilever groeit minder hard dan verwacht
19 jul Greenyard: ‘We zetten alle mogelijke stappen om de listeriabesmetting op te lossen’
19 jul Biologische landbouw in Nederland neemt toe
19 jul Nederlandse bedrijven gebruiken vaker duurzame cacao
19 jul Nieuwe Europese wetgeving voor etikettering producten
19 jul Voedingsgiganten willen etikettering op basis van kleurcode en portiegrootte
19 jul 5 september: BRC Global Standard-Food Safety
18 jul FrieslandCampina eerste associate member Medical Nutrition International
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie