‘Helft medewerkers Belgische Albert Heijn vestiging ziek’
bron: FoodPro Network
ANTWERPEN - Circa de helft van de medewerkers van de nog steeds niet verkochte Albert Heijn aan de Antwerpse Groenplaats zit ziek thuis vanwege onzekerheid over hun toekomst
De medewerkers zouden ziek thuis zitten door de lang lang aanhoudende onzekerheid over de verkoop van het AH-filiaal. Aldus secretaris Erik Dirkx van vakbond BBTK in de Gazet van Antwerpen. ‘De mensen daar worden stilaan wanhopig en zijn boos’, aldus Dirkx. ‘Voor de vakantie zei de nationale directie een doorbraak te verwachten voor de zomer. Sindsdien volgde er niets meer. Het wordt dus al minstens september.’ Door die onzekerheid wordt het volgens hem steeds zwaarder voor het personeel. ‘Van de zowat zestig vaste mensen is er al een tiental vertrokken. Van de resterende vijftig is tegenwoordig de helft ziek. Het wordt dus met de dag moeilijker om de mensen daar te motiveren.’
Vooralsnog lukt het Albert Heijn niet om een koper te vinden voor de winkel. De vestiging aan de Antwerpse Groenplaats is een van de acht AH’s die van de Belgische mededingingsautoriteit (BMA) moest worden verkocht in verband met de fusie van AH en Delhaize. Bovendien moeten er vijf vestigingen van Delhaize worden afgestoten.
Dat Albert Heijn moeite heeft een koper te vinden komt volgens Dirkx door de hoge huur die AH op de Groenplaats moet betalen en door het langlopende huurcontract. Daarnaast moet een nieuwe eigenaar de medewerkers tegen dezelfde voorwaarden overnemen. ‘Daardoor moet er sowieso een supermarkt komen, al zouden omwonenden dat liever niet zien.’
‘De afsplitsing van een aantal zaken in België is nog niet afgerond. Daarom kunnen wij daar nog niets over zeggen.’ Aldus Albert Heijn.
Laatste nieuws
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan