FrieslandCampina verkoopt maker Appelsientje

EDE - FrieslandCampina verkoopt Riedel BV, beter bekend als de de producent van Appelsientje, aan de Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment.

Dit meldt FrieslandCampina zelf. Het bedrijf wil zich gaan richten op de zuivelportfolio. Financiële details van de deal werden niet bekendgemaakt. Riedel maakt naast Appelsientje ook producten als Coolbest, DubbelFrisss, Taksi en Extran.

Naast Appelsientje is Riedel ook bekend als producent van CoolBest, DubbelFrisss, DubbelDrank, Taksi en Extran. Riedel produceert al sinds 1879 mineraalwater, limonade en vruchtendranken. Het merk Appelsientje werd in 1973 geïntroduceerd.

Riedel heeft circa tweehonderd medewerkers in dienst en was vorig jaar goed voor een omzet van 125 miljoen euro. Het in Ede gevestigde bedrijf is marktleider in Nederland in zowel de houdbare als gekoelde vruchtensappen en -dranken. Daarnaast is het bedrijf actief op de Belgische markt.

De Amsterdamse investeringsmaatschappij Standard Investment richt zich op kleine tot middelgrote bedrijven in Nederland en België. Het bedrijf heeft al belangen in onder meer fastfoodketen Burger King Nederland en de producent van afbakbrood Dutch Bakery.

Bron: ANP





Laatste nieuws