Walmart blijft groeien

BENTONVILLE - De grootste supermarkorganisatie ter wereld, Walmart, blijft groeien. Het Amerikaanse Walmart liet voor het twaalde kwartaal op rij groeicijfers zien. Met name dankzij een sterke groei online.

Walmart boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 123,36 miljard dollar, circa 105,48 miljard (!) euro. Walmart verkocht in vergelijking met een jaar eerder voor 2,5 miljard dollar meer, een groei van 2,1%.

Dit is een superprestatie van Walmart te noemen. Te meer omdat discounters als Aldi en Lidl bepaald niet stilzitten in de Verenigde Staten. Beide ketens open(d)en honderden nieuwe winkels in de VS. Ook Amazon wordt steeds actiever in de voedingsindustrie, met de overname van Whole Foods afgelopen zomer als belangrijkste strategische zet.

Stevige groei online

Walmart zag zijn online inkomsten het afgelopen kwartaal met liefst 67% stijgen. In het eerste kwartaal noteerde Walmart ook al een plus van 63% in de online verkopen. CEO Doug McMillon noemde het groeitempo van de online tak een van de “key highlights” van het afgelopen kwartaal. “We gaan almaar sneller vooruit en worden creatiever in ons streven om het dagelijkse leven van drukbezette gezinnen makkelijker te maken”, aldus de topman van de Amerikaanse retailgigant.





Laatste nieuws