9 november: Food Technologie - module 1
bron: FoodPro Network
HENGELO - Bij de pasteurisatie en sterilisatie van voedingsmiddelen vormt de F-waarde het belangrijkste verhittingscriterium voor de voedselveiligheid en de houdbaarheid. De voorgeschreven F-waarde moet bij elk verhittingsproces aantoonbaar worden gehaald. De theoretische achtergrond hiervan (doelorganismen, D- en z-waarden, referentietemperatuur) wordt stapsgewijs uitgelegd. Ook het verschil tussen sterilisatie- en pasteurisatiewaarden.
Hoe wordt de F-waarde gemeten?
De berekening van de F-waarde uit het gemeten verloop van de kerntemperatuur wordt behandeld, onder meer aan de hand van een ter plekke uitgevoerd verhittingsproces. De in ValSuite geïntegreerde F-waarde-berekening en de instellingen hiervoor worden tijdens de training geoefend door de cursisten.
Welke F-waarde is er nodig?
De benodigde F-waarde van een product hangt af van de producteigenschappen (zoals de pH), de opslagomstandigheden (zoals de temperatuur) en de gewenste houdbaarheid. Het opstellen van verhittingsnormen voor uiteenlopende producten wordt besproken aan de hand van concrete voorbeelden. De gangbare of voorgeschreven verhittingsnormen komen hierbij uiteraard aan de orde.
Hoe realiseer je de benodigde F-waarde voor een praktisch proces?
Daarop wordt in het moduul voeding-2 uitgebreid ingegaan…
Laatste nieuws
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
-
18 apr Meer omzet bij Sligro
-
18 apr Kraft lanceert de Creamy Sauces-lijn
-
18 apr Waardevolle voedingsingrediënten uit koffieprut
-
18 apr Hoe bereik ik de voedingsindustrie?
-
18 apr CêlaVíta’s nieuwe verpakkingsdesign en communicatieboodschap
-
18 apr Podcast Webinar | Hoe vlieg je een ERP project aan? Het geheim van een succesvolle implementatie
-
18 apr Continu verbeteren stopt niet bij de productieorganisatie
-
17 apr Doorstart voor Ladessa onder The Spreadmaker
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan