TIP: Blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen in de voedingsindustrie. Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief.

Aanmelden

Het FoodPro netwerk

FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network! Registreer nu.

Registreren

Of volg ons      

3 mei: Preventive Controls Qualified Individual For Human Food

30-04 06:01 | bron: FoodPro Network

KAATSHEUVEL - Exporteert u naar de Verenigde Staten? Dan dient u te voldoen aan de door de Food & Drug Administration (FDA) opgestelde regelgeving van de FSMA.

Waarom?

De Food Safety Modernization Act (FSMA) is door President Obama op 4 januari 2011 ondertekend met als doel de volksgezondheid in de Verenigde Staten beter te beschermen. Alle bedrijven die produceren voor en/of exporteren naar de Verenigde Staten zijn verplicht te werken volgens de FSMA-wetgeving.

Door het stellen van eisen aan het voedselveiligheidssysteem wil de FDA het aantal voedselincidenten terugdringen. De eisen aan het voedselveiligheidssysteem zijn vertaald naar Good Manufacturing Practices, Hazard Analysis en Risk Based Preventive Controls. Daarnaast beschrijft de verordening dat het voedselveiligheidssysteem (onder toezicht) opgesteld en geverifieerd dient te worden door een gekwalificeerd persoon: een Preventive Controls Qualified Individual (PCQI).

Wat betekent dit voor u?

Het huidige – op HACCP gebaseerde – voedselveiligheidssysteem zal moeten worden aangepast aan de eisen van de FSMA. Daarnaast moeten er een of meerdere PCQI en Qualified persons worden aangesteld.

Vanaf wanneer?

  • Kleine bedrijven (gemiddeld minder dan  1 miljoen dollar per jaar (gecorrigeerd voor inflatie) jaarlijkse omzet van menselijk voedsel plus de marktwaarde van het menselijk voedsel geproduceerd, verwerkt, verpakt, of vastgehouden zonder verkoop): september 2018
  • Bedrijven die vallen onder de gepasteuriseerde melkverordening: september 2018
  • Midden- en kleinbedrijf (een bedrijf met minder dan 500 fulltime-equivalent medewerkers): september 2017
  • Alle andere bedrijven: september 2016

Hoe?

KTBA biedt de mogelijkheid tot het volgen van een professionele training die is ontwikkeld door de FSPCA (Food Safety Preventive Controls Alliance). Deze trainingen worden gegeven door Lead instructeurs die getraind zijn door de FSPCA en welke FDA-erkend zijn.
In de training zal stap voor stap duidelijk worden welke aanpassingen er voor uw bedrijf nodig zullen zijn.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • HACCP versus HARPC (Hazard  Analysis & Risk Based Preventive Controls)
  • Good Manufacturing Practices (GMP) en andere basisvoorwaardenprogramma’s
  • Biologische voedselveiligheidsgevaren
  • Chemische, fysische en economisch gemotiveerde voedselveiligheidsgevaren
  • Voorbereidende stappen in het ontwikkelen van een voedselveiligheidsplan
  • Middelen voor voedselveiligheidsplannen
  • Gevarenanalyse en preventieve controles vaststellen
  • Procesgebaseerde preventieve controles
  • Allergenen preventieve controles
  • Sanitaire preventieve controles
  • Leveranciers preventieve controles
  • Procedures, verificatie en validatie
  • Registratie
  • Recallplan

Voor wie is deze training interessant?

  • Bestuur/directeur/eindverantwoordelijke voor de voedselveiligheid
  • Hoofd technische dienst
  • Hoofd productie
  • Hoofd facilitaire dienst
  • Plant managers
  • Kwaliteitscoördinatoren en managers
  • Hoofd inkoop

Aan het einde van deze training:

  • Bent u in het bezit van het naslagwerk Preventive Controls for Human Food (in boekvorm en digitale versie).
  • Staat u bij de FSPCA geregistreerd als Preventive Controls Qualified Inidividual.
  • Ontvangt u een erkend certificaat, uitgegeven door de Association of Food and Drug Officials of the United States (ter waarde van 50 dollar).
  • Bent u bekend met eisen gesteld in de FSMA betreffende Preventive Controls For Human Food.
  • Bent u in staat uw eigen voedselveiligheidssysteem aan te passen aan de eisen van de FSMA.

Kosten

€ 1.395,- (tot 1 januari 2018 € 1.095,-)

Locatie

FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel of incompany (bij deelname minimaal 4 personen van één bedrijf.)

Tijden

Deze training duurt 2,5 dag, tijden in overleg met de opdrachtgever.

08:30 – 12:30 uur (ochtendprogramma)

12:30 – 13:00 uur (lunch aangeboden door KTBA)

13:00 – 17:00 uur (middagprogramma)

Data

15-01-2018, 16-01-2018, 23-01-2018
05-02-2018, 06-02-2018, 12-02-2018
08-03-2018, 12-03-2018, 13-03-2018
03-05-2018, 07-05-2018, 08-05-2018
14-06-2018, 18-06-2018, 19-06-2018
17-04-2019, 19-04-2018, 23-04-2017

Klik hier om u in te schrijven



Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
18 mei Recall QiZiNi Panini Pulled Chicken BBQ Jumbo, Dirk van der Broek en Dekamarkt
18 mei Hoegaarden verhuist deel productie naar China en Vietnam
18 mei Nestlé snoeit verder in suiker, vet en zout
18 mei Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, maar lokale merken groeien
18 mei Meat Your Veggies: een nieuwe benadering van vleesmindering
18 mei Colruyt investeert in gepersonaliseerde voeding
18 mei Vacature: Quality Assurance Manager bij Van Loon Vlees
18 mei 7 juni: Allergenenbeheersing met VITAL
17 mei Onderhandelingen over transformatieplan bij Carrefour vorderen “mondjesmaat”
17 mei Recall Tony’s Chocolonely om mogelijke borstelharen
17 mei Broedplaats voor food innovatie
17 mei FoodDrinkEurope presenteert methode om kwaliteit levensmiddelen te beoordelen
17 mei GULLIMEX brengt met VisioPointer kwaliteitsinspectie van voedingsverpakkingen naar het hoogste niveau in Nederland
17 mei Vacature: Kwaliteitsmanager (PMj Foods)
16 mei ‘Kindermarketingbeleid levensmiddelenindustrie loopt voor op regelgeving’
Poll
De NVWA zou meer bevoegdheden moeten krijgen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie