27 september: Allergenenbeheersing met VITAL
bron: FoodPro Network
KAATSHEUVEL - De training Allergenenbeheersing met VITAL leert u in één dag hoe u het beste een allergenenmanagementsysteem kunt opzetten. U leert om te gaan met drempelwaarden en weet na het volgen van deze training wanneer er een waarschuwing op het etiket moet worden geplaatst.
VITAL is een systeem waarmee de risicobeoordeling van allergenen wordt uitgevoerd. Dit systeem is ontwikkeld en wordt beheerd door het Allergen Bureau. Als trainingspartner van het Allergen Bureau verzorgt KTBA FoodCampus deze training.
Leerdoelen:
- De gevaren van allergenen kunnen uitleggen en allergenenwetgeving kunnen toepassen.
- Beheersing van het drempelwaardesysteem.
- Een plan tot beheersing van allergenen kunnen ontwikkelen en kunnen beargumenteren.
- Kunnen uitleggen waarom er wel of geen waarschuwing op het etiket geplaatst moet worden.
- De analyse kunnen toepassen bij invoer in de verschillende specificatiebeheersystemen zoals Trace One, SIM, PIM en PS in Food.
Inhoud:
- Introductie van voedselallergenen en VITAL
- Allergenenmanagement
- Allergenenanalyse
- Toepasbaarheid in specificatiebeheerprogramma’s
- Informatie over Simply OK-certificering
Programma:
Tijdens deze training wordt het begrip voedselallergie u helemaal duidelijk. Allergenenmanagement en het gebruik van VITAL komt helder terug. Door praktische oefeningen bent u helemaal klaar om de allergenen juist te borgen en uw managementsysteem uit te leggen aan uw klant of auditor.
Benodigdheden
Neem zelf een laptop mee. Voor de training zal een proefaccount worden aangemaakt. U kunt hiermee vier weken VITAL uitproberen. Daarna kunt u zelf een abonnement afsluiten.
Als er praktijkvoorbeelden zijn die u tijdens de training wil behandelen, dan is dit natuurlijk mogelijk. Neem in dat geval de receptuur en de grondstofspecificaties mee.
Docenten:
KTBA FoodCampus beschikt over vijf erkende VITAL-trainers. De training wordt verzorgd door een van deze vijf specialisten.
Kosten
€ 495,00
Locatie
FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel of incompany (bij deelname minimaal 3 personen van één bedrijf)
Bij een incompany training kan de training Nederlands of Engelstalig verzorgd worden.
Tijden
08:30 – 12:00 uur (ochtendprogramma)
12:00 – 12:30 uur (lunch aangeboden door KTBA)
12:30 – 17:00 uur (middagprogramma)
17:00 – sluiting (bij in-company tijden in overleg)
Beschikbare data
27-09-2018
Klik hier om u in te schrijven
Laatste nieuws
-
29 mrt Aardappelen groeien sneller en beter met LED
-
29 mrt Lidl test hogere supermarktschappen
-
29 mrt China importeert weer wijn uit Australië
-
29 mrt De toegevoegde waarde van Aptean Food & Beverage ERP bij Tony’s Chocolonely
-
29 mrt Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
-
29 mrt Whitepaper: Kwaliteit als concurrentievoordeel in de voedingsmiddelenindustrie
-
28 mrt Jumbo gaat rode paprika, komkommer en bosui zonder plastic verpakking aanbieden
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Foodwatch stapt naar RCC om misleiding met vrije-uitloopeieren
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan