27 september: Allergenenbeheersing met VITAL

19-09 06:01 | bron: FoodPro Network

KAATSHEUVEL - De training Allergenenbeheersing met VITAL leert u in één dag hoe u het beste een allergenenmanagementsysteem kunt opzetten.  U leert om te gaan met drempelwaarden en weet na het volgen van deze training wanneer er een waarschuwing op het etiket moet worden geplaatst.

VITAL is een systeem waarmee de risicobeoordeling van allergenen wordt uitgevoerd. Dit systeem is ontwikkeld en wordt beheerd door het Allergen Bureau. Als trainingspartner van het Allergen Bureau verzorgt KTBA FoodCampus deze training.

Leerdoelen:

  • De gevaren van allergenen kunnen uitleggen en allergenenwetgeving kunnen toepassen.
  • Beheersing van het drempelwaardesysteem.
  • Een plan tot beheersing van allergenen kunnen ontwikkelen en kunnen beargumenteren.
  • Kunnen uitleggen waarom er wel of geen waarschuwing op het etiket geplaatst moet worden.
  • De analyse kunnen toepassen bij invoer in de verschillende specificatiebeheersystemen zoals Trace One, SIM, PIM en PS in Food.

Inhoud:

  • Introductie van voedselallergenen en VITAL
  • Allergenenmanagement
  • Allergenenanalyse
  • Toepasbaarheid in specificatiebeheerprogramma’s
  • Informatie over Simply OK-certificering

Programma:

Tijdens deze training wordt het begrip voedselallergie u helemaal duidelijk. Allergenenmanagement en het gebruik van VITAL komt helder terug. Door praktische oefeningen bent u helemaal klaar om de allergenen juist te borgen en uw managementsysteem uit te leggen aan uw klant of auditor.

Benodigdheden

Neem zelf een laptop mee. Voor de training zal een proefaccount worden aangemaakt. U kunt hiermee vier weken VITAL uitproberen. Daarna kunt u zelf een abonnement afsluiten.

Als er praktijkvoorbeelden zijn die u tijdens de training wil behandelen, dan is dit natuurlijk mogelijk. Neem in dat geval de receptuur en de grondstofspecificaties mee.

Docenten:

KTBA FoodCampus beschikt over vijf erkende VITAL-trainers. De training wordt verzorgd door een van deze vijf specialisten.

Kosten

€ 495,00

Locatie

FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel of incompany (bij deelname minimaal 3 personen van één bedrijf)

Bij een incompany training kan de training Nederlands of Engelstalig verzorgd worden.

Tijden

08:30 – 12:00 uur (ochtendprogramma)
12:00 – 12:30 uur (lunch aangeboden door KTBA)
12:30 – 17:00 uur (middagprogramma)
17:00 – sluiting (bij in-company tijden in overleg)

Beschikbare data

27-09-2018

Klik hier om u in te schrijven





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
21 jan Gemuteerd voedsel kan via Canada toch naar Nederland
21 jan Geen EU-onderzoek naar fraude Nederlandse pulsvisserij
21 jan Vleeskennis compleet: terug naar de basis
21 jan Foodfotografie op locatie bij de klant
21 jan Leer de geheimen van healthy food design
18 jan Mercadona, ondanks jaren negentig website, online de grootste supermarkt van Spanje
18 jan Mondelez maakt al zijn verpakkingen recyclebaar
18 jan Moederbedrijf Thuisbezorgd ziet omzet in 2018 flink stijgen
18 jan Zoutmonitor: vooral minder zout in industriebrood
18 jan Bied op duizenden machines voor de voedings- en drankenindustrie
18 jan Zero Waste Food Shop weegschalen (video)
17 jan Elke 15 uur een nieuwe vestiging van Starbucks in China
17 jan Lamb Weston / Meijer boekt vooruitgang in duurzaamheidsstrategie
17 jan Twee op de vijf Nederlanders zijn in 2018 minder vlees gaan eten
17 jan McDonald's verliest alleenrecht op merknaam Big Mac
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?