27 september: Allergenenbeheersing met VITAL

19-09 06:01 | bron: FoodPro Network

KAATSHEUVEL - De training Allergenenbeheersing met VITAL leert u in één dag hoe u het beste een allergenenmanagementsysteem kunt opzetten.  U leert om te gaan met drempelwaarden en weet na het volgen van deze training wanneer er een waarschuwing op het etiket moet worden geplaatst.

VITAL is een systeem waarmee de risicobeoordeling van allergenen wordt uitgevoerd. Dit systeem is ontwikkeld en wordt beheerd door het Allergen Bureau. Als trainingspartner van het Allergen Bureau verzorgt KTBA FoodCampus deze training.

Leerdoelen:

  • De gevaren van allergenen kunnen uitleggen en allergenenwetgeving kunnen toepassen.
  • Beheersing van het drempelwaardesysteem.
  • Een plan tot beheersing van allergenen kunnen ontwikkelen en kunnen beargumenteren.
  • Kunnen uitleggen waarom er wel of geen waarschuwing op het etiket geplaatst moet worden.
  • De analyse kunnen toepassen bij invoer in de verschillende specificatiebeheersystemen zoals Trace One, SIM, PIM en PS in Food.

Inhoud:

  • Introductie van voedselallergenen en VITAL
  • Allergenenmanagement
  • Allergenenanalyse
  • Toepasbaarheid in specificatiebeheerprogramma’s
  • Informatie over Simply OK-certificering

Programma:

Tijdens deze training wordt het begrip voedselallergie u helemaal duidelijk. Allergenenmanagement en het gebruik van VITAL komt helder terug. Door praktische oefeningen bent u helemaal klaar om de allergenen juist te borgen en uw managementsysteem uit te leggen aan uw klant of auditor.

Benodigdheden

Neem zelf een laptop mee. Voor de training zal een proefaccount worden aangemaakt. U kunt hiermee vier weken VITAL uitproberen. Daarna kunt u zelf een abonnement afsluiten.

Als er praktijkvoorbeelden zijn die u tijdens de training wil behandelen, dan is dit natuurlijk mogelijk. Neem in dat geval de receptuur en de grondstofspecificaties mee.

Docenten:

KTBA FoodCampus beschikt over vijf erkende VITAL-trainers. De training wordt verzorgd door een van deze vijf specialisten.

Kosten

€ 495,00

Locatie

FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel of incompany (bij deelname minimaal 3 personen van één bedrijf)

Bij een incompany training kan de training Nederlands of Engelstalig verzorgd worden.

Tijden

08:30 – 12:00 uur (ochtendprogramma)
12:00 – 12:30 uur (lunch aangeboden door KTBA)
12:30 – 17:00 uur (middagprogramma)
17:00 – sluiting (bij in-company tijden in overleg)

Beschikbare data

27-09-2018

Klik hier om u in te schrijven





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
22 okt Thuisbezorgd.nl breidt online aanbod uit met gratis bezorging van Dunkin’ Donuts
22 okt Tien tips voor een succesvolle SIAL
22 okt Amazon heeft grote supermarktambities
22 okt Foodfotografie op locatie bij de klant
22 okt Handige schoonmaakoplossingen voor de voedingsindustrie: bereik optimale hygiëne en voorkom kruisbesmetting
19 okt Voedingsindustrie herstelt zich verder in 2018
19 okt Nestlé zet satellietwaarneming in om ontbossing voor productie palmolie tegen te gaan
19 okt EFSA: toegenomen verkoop van kant-en-klare voeding draagt bij aan de toename van listeriabesmettingen
19 okt Britse voedingsindustrie voelt gevolgen Brexit
19 okt Tesco opent discountsupermarktketen Jack’s die goedkoper moet worden dan Aldi en Lidl
19 okt Handen drogen is minstens zo belangrijk als handen wassen
18 okt Hak zet suikerreductie in appelmoes voort
18 okt Ondernemer Marcel Boekhoorn neemt HEMA over
18 okt Unilever noteert minder omzet in onrustig derde kwartaal
18 okt Tekort aan technici in voedingsindustrie
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?