27 februari: Allergenenbeheersing met VITAL

16-02 06:01 | bron: FoodPro Network

KAATSHEUVEL - De training Allergenenbeheersing met VITAL leert u in één dag hoe u het beste een allergenenmanagementsysteem kunt opzetten.  U leert om te gaan met drempelwaarden en weet na het volgen van deze training wanneer er een waarschuwing op het etiket moet worden geplaatst.

VITAL is een systeem waarmee de risicobeoordeling van allergenen wordt uitgevoerd. Dit systeem is ontwikkeld en wordt beheerd door het Allergen Bureau. Als trainingspartner van het Allergen Bureau verzorgt KTBA FoodCampus deze training.

Leerdoelen:

  • De gevaren van allergenen kunnen uitleggen en allergenenwetgeving kunnen toepassen.
  • Beheersing van het drempelwaardesysteem.
  • Een plan tot beheersing van allergenen kunnen ontwikkelen en kunnen beargumenteren.
  • Kunnen uitleggen waarom er wel of geen waarschuwing op het etiket geplaatst moet worden.
  • De analyse kunnen toepassen bij invoer in de verschillende specificatiebeheersystemen zoals Trace One, SIM, PIM en PS in Food.

Inhoud:

  • Introductie van voedselallergenen en VITAL
  • Allergenenmanagement
  • Allergenenanalyse
  • Toepasbaarheid in specificatiebeheerprogramma’s
  • Informatie over Simply OK-certificering

Programma:

Tijdens deze training wordt het begrip voedselallergie u helemaal duidelijk. Allergenenmanagement en het gebruik van VITAL komt helder terug. Door praktische oefeningen bent u helemaal klaar om de allergenen juist te borgen en uw managementsysteem uit te leggen aan uw klant of auditor.

Benodigdheden

Neem zelf een laptop mee. Voor de training zal een proefaccount worden aangemaakt. U kunt hiermee vier weken VITAL uitproberen. Daarna kunt u zelf een abonnement afsluiten.

Als er praktijkvoorbeelden zijn die u tijdens de training wil behandelen, dan is dit natuurlijk mogelijk. Neem in dat geval de receptuur en de grondstofspecificaties mee.

Docenten:

KTBA FoodCampus beschikt over vijf erkende VITAL-trainers. De training wordt verzorgd door een van deze vijf specialisten.

Kosten

€ 495,00

Locatie

FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel of incompany (bij deelname minimaal 3 personen van één bedrijf)

Bij een incompany training kan de training Nederlands of Engelstalig verzorgd worden.

Tijden

08:30 – 12:00 uur (ochtendprogramma)
12:00 – 12:30 uur (lunch aangeboden door KTBA)
12:30 – 17:00 uur (middagprogramma)
17:00 – sluiting (bij in-company tijden in overleg)

Beschikbare data

27-02-2018
21-03-2018
05-04-2018
15-05-2018
07-06-2018

Klik hier om u in te schrijven



Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
19 feb NVWA wacht niet meer op fabrikanten
19 feb Tesco gaat strijd aan met Aldi en Lidl
19 feb Kraft Heinz: miljardenwinst door belastinghervormingen
19 feb Industrial Auctions veilt overtollige machines en inventaris Ahold Delhaize Coffee Company
19 feb 6 maart: Training Interne Audit Basis
16 feb Coca-Cola noteert rode cijfers door belastinghervormingen en bottelactiviteiten
16 feb Danone verwacht dat winst dit jaar verder zal stijgen
16 feb PLUS roept paaseitjes terug wegens verpakkingsfout
16 feb Lidl schroeft zijn Amerikaanse ambities wat terug
16 feb 27 februari: Allergenenbeheersing met VITAL
15 feb FrieslandCampina heeft Friesland Huishan Dairy volledig ingelijfd
15 feb Vijf supermarkttrends voor 2018
15 feb Zo verlengt u de houdbaarheid van broodproducten!
15 feb Vier toekomstscenario’s voor de Nederlandse voedingsindustrie
14 feb NestlĂ© gaat wereldwijd over op scharreleieren
Poll
De NVWA zou meer bevoegdheden moeten krijgen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie