15 februari 2018: Safe Quality Food (SQF)

07-02 06:01 | bron: FoodPro Network

KAATSHEUVEL - SQF is een GFSI-erkende product- en procescertificatienorm, ontwikkeld in Australië in 1994. De norm is gebaseerd op de HACCP-principes en is toepasbaar op alle stadia van voedselverwerking. Voor iedere sector is een module ontwikkeld met specifieke vereisten. Het SQF-programma is uitgebreid met onder andere een gezamenlijk programma met de American Feed Industry Association (AFIA), met als doel veilige diervoeder- en voedselproductie bevorderen. Veel Amerikaanse en Australische bedrijven kiezen voor een SQF-certificatie, maar ook voor bedrijven die naar Australië en/of Amerika exporteren is de norm interessant.

SQF versie 8

Het Safe Quality Food Institute (SQFI) heeft in het voorjaar van 2017 versie 8 van de SQF gepubliceerd, welke vanaf 2 januari 2018 in werking zal treden. De wijzigingen die in deze versie zijn opgenomen, zijn een gevolg van de nieuwe FSMA-regelgeving in Amerika, de publicatie van GFSI versie 7 en een analyse van de meest voorkomende redenen voor recalls. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op:

– Allergenenmanagement
– Microbiologisch monitoringplan
– Food Fraud
– Etikettering
– Onaangekondigde audits
– Wetgeving lang van verkoop

Training SQF

KTBA FoodCampus wil foodprofessionals efficiënt opleiden door praktische kennis en middelen aan te bieden. De training SQF maakt onderdeel uit van het trainingsaanbod. In deze training wordt achtergrondinformatie en uitleg gegeven over de SQF-norm. Wijzigingen in SQF versie 8 worden helder uiteengezet en praktische handvatten worden aangereikt. Door deze combinatie bent u voorbereid om de SQF-norm versie 8 binnen uw organisatie te implementeren.

Iedere deelnemer ontvangt een syllabus en na afloop een op naam gesteld FoodCampus certificaat.

Kosten

€ 465,00

Locatie

FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel of incompany (bij deelname minimaal 3 personen van één bedrijf)

Tijden

09:00 – 12:00 uur (ochtendprogramma)
12:00 – 12:30 uur (lunch aangeboden door KTBA)
12:30 – 15:00 uur (middagprogramma)
15:00 – sluiting (bij in-company tijden in overleg)

Beschikbare data

21-11-2017
15-02-2018

Direct inschrijven



Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
19 feb NVWA wacht niet meer op fabrikanten
19 feb Tesco gaat strijd aan met Aldi en Lidl
19 feb Kraft Heinz: miljardenwinst door belastinghervormingen
19 feb Industrial Auctions veilt overtollige machines en inventaris Ahold Delhaize Coffee Company
19 feb 6 maart: Training Interne Audit Basis
16 feb Coca-Cola noteert rode cijfers door belastinghervormingen en bottelactiviteiten
16 feb Danone verwacht dat winst dit jaar verder zal stijgen
16 feb PLUS roept paaseitjes terug wegens verpakkingsfout
16 feb Lidl schroeft zijn Amerikaanse ambities wat terug
16 feb 27 februari: Allergenenbeheersing met VITAL
15 feb FrieslandCampina heeft Friesland Huishan Dairy volledig ingelijfd
15 feb Vijf supermarkttrends voor 2018
15 feb Zo verlengt u de houdbaarheid van broodproducten!
15 feb Vier toekomstscenario’s voor de Nederlandse voedingsindustrie
14 feb Nestlé gaat wereldwijd over op scharreleieren
Poll
De NVWA zou meer bevoegdheden moeten krijgen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie