TIP: Blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen in de voedingsindustrie. Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief.

Aanmelden

Het FoodPro netwerk

FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network! Registreer nu.

Registreren

Of volg ons      

15 februari 2018: Safe Quality Food (SQF)

07-02 06:01 | bron: FoodPro Network

KAATSHEUVEL - SQF is een GFSI-erkende product- en procescertificatienorm, ontwikkeld in Australië in 1994. De norm is gebaseerd op de HACCP-principes en is toepasbaar op alle stadia van voedselverwerking. Voor iedere sector is een module ontwikkeld met specifieke vereisten. Het SQF-programma is uitgebreid met onder andere een gezamenlijk programma met de American Feed Industry Association (AFIA), met als doel veilige diervoeder- en voedselproductie bevorderen. Veel Amerikaanse en Australische bedrijven kiezen voor een SQF-certificatie, maar ook voor bedrijven die naar Australië en/of Amerika exporteren is de norm interessant.

SQF versie 8

Het Safe Quality Food Institute (SQFI) heeft in het voorjaar van 2017 versie 8 van de SQF gepubliceerd, welke vanaf 2 januari 2018 in werking zal treden. De wijzigingen die in deze versie zijn opgenomen, zijn een gevolg van de nieuwe FSMA-regelgeving in Amerika, de publicatie van GFSI versie 7 en een analyse van de meest voorkomende redenen voor recalls. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op:

– Allergenenmanagement
– Microbiologisch monitoringplan
– Food Fraud
– Etikettering
– Onaangekondigde audits
– Wetgeving lang van verkoop

Training SQF

KTBA FoodCampus wil foodprofessionals efficiënt opleiden door praktische kennis en middelen aan te bieden. De training SQF maakt onderdeel uit van het trainingsaanbod. In deze training wordt achtergrondinformatie en uitleg gegeven over de SQF-norm. Wijzigingen in SQF versie 8 worden helder uiteengezet en praktische handvatten worden aangereikt. Door deze combinatie bent u voorbereid om de SQF-norm versie 8 binnen uw organisatie te implementeren.

Iedere deelnemer ontvangt een syllabus en na afloop een op naam gesteld FoodCampus certificaat.

Kosten

€ 465,00

Locatie

FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel of incompany (bij deelname minimaal 3 personen van één bedrijf)

Tijden

09:00 – 12:00 uur (ochtendprogramma)
12:00 – 12:30 uur (lunch aangeboden door KTBA)
12:30 – 15:00 uur (middagprogramma)
15:00 – sluiting (bij in-company tijden in overleg)

Beschikbare data

21-11-2017
15-02-2018

Direct inschrijven



Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
18 mei Recall QiZiNi Panini Pulled Chicken BBQ Jumbo, Dirk van der Broek en Dekamarkt
18 mei Hoegaarden verhuist deel productie naar China en Vietnam
18 mei Nestlé snoeit verder in suiker, vet en zout
18 mei Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, maar lokale merken groeien
18 mei Meat Your Veggies: een nieuwe benadering van vleesmindering
18 mei Colruyt investeert in gepersonaliseerde voeding
18 mei Vacature: Quality Assurance Manager bij Van Loon Vlees
18 mei 7 juni: Allergenenbeheersing met VITAL
17 mei Onderhandelingen over transformatieplan bij Carrefour vorderen “mondjesmaat”
17 mei Recall Tony’s Chocolonely om mogelijke borstelharen
17 mei Broedplaats voor food innovatie
17 mei FoodDrinkEurope presenteert methode om kwaliteit levensmiddelen te beoordelen
17 mei GULLIMEX brengt met VisioPointer kwaliteitsinspectie van voedingsverpakkingen naar het hoogste niveau in Nederland
17 mei Vacature: Kwaliteitsmanager (PMj Foods)
16 mei ‘Kindermarketingbeleid levensmiddelenindustrie loopt voor op regelgeving’
Poll
De NVWA zou meer bevoegdheden moeten krijgen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie