15 februari 2018: Safe Quality Food (SQF)

07-02 06:01 | bron: FoodPro Network

KAATSHEUVEL - SQF is een GFSI-erkende product- en procescertificatienorm, ontwikkeld in Australië in 1994. De norm is gebaseerd op de HACCP-principes en is toepasbaar op alle stadia van voedselverwerking. Voor iedere sector is een module ontwikkeld met specifieke vereisten. Het SQF-programma is uitgebreid met onder andere een gezamenlijk programma met de American Feed Industry Association (AFIA), met als doel veilige diervoeder- en voedselproductie bevorderen. Veel Amerikaanse en Australische bedrijven kiezen voor een SQF-certificatie, maar ook voor bedrijven die naar Australië en/of Amerika exporteren is de norm interessant.

SQF versie 8

Het Safe Quality Food Institute (SQFI) heeft in het voorjaar van 2017 versie 8 van de SQF gepubliceerd, welke vanaf 2 januari 2018 in werking zal treden. De wijzigingen die in deze versie zijn opgenomen, zijn een gevolg van de nieuwe FSMA-regelgeving in Amerika, de publicatie van GFSI versie 7 en een analyse van de meest voorkomende redenen voor recalls. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op:

– Allergenenmanagement
– Microbiologisch monitoringplan
– Food Fraud
– Etikettering
– Onaangekondigde audits
– Wetgeving lang van verkoop

Training SQF

KTBA FoodCampus wil foodprofessionals efficiënt opleiden door praktische kennis en middelen aan te bieden. De training SQF maakt onderdeel uit van het trainingsaanbod. In deze training wordt achtergrondinformatie en uitleg gegeven over de SQF-norm. Wijzigingen in SQF versie 8 worden helder uiteengezet en praktische handvatten worden aangereikt. Door deze combinatie bent u voorbereid om de SQF-norm versie 8 binnen uw organisatie te implementeren.

Iedere deelnemer ontvangt een syllabus en na afloop een op naam gesteld FoodCampus certificaat.

Kosten

€ 465,00

Locatie

FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel of incompany (bij deelname minimaal 3 personen van één bedrijf)

Tijden

09:00 – 12:00 uur (ochtendprogramma)
12:00 – 12:30 uur (lunch aangeboden door KTBA)
12:30 – 15:00 uur (middagprogramma)
15:00 – sluiting (bij in-company tijden in overleg)

Beschikbare data

21-11-2017
15-02-2018

Direct inschrijven





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
21 feb EC richt crisiseenheid in voor voedingsindustrie
21 feb Picnic weigert te betalen volgens supermarkt-cao
21 feb Fusie tussen Asda en Sainsbury’s dreigt af te ketsen
21 feb Inhoud en herkomst van ieder product digitaal volgen
21 feb Het verontreinigingsrisico van perslucht beheren (gratis whitepaper)
21 feb De wegenwacht, maar dan voor silo procesinstallaties
20 feb Nieuwe supermarkt Carrefour in Brussel: geen cash, geen kassa en geen schappen
20 feb Kellog legt voorraad cornflakes aan voor 'no deal-Brexit'
20 feb PwC en arc-net gaan strijd aan tegen voedselfraude
20 feb BRC Food 8: Veranderingen in bescherming tegen terrorisme
20 feb 27 maart: Workshop: Social Media in de voedingsindustrie
19 feb Robots bepalend in toekomst voedingsindustrie
19 feb Planbureau: Concurrentiepositie voedingsmiddelenindustrie lijdt onder Brexit
19 feb Albert Heijn belooft Oxfam Novib mensenrechten te verbeteren
19 feb PepsiCo noteert omzetplus van 2%
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?