15 februari 2018: Safe Quality Food (SQF)

07-02 06:01 | bron: FoodPro Network

KAATSHEUVEL - SQF is een GFSI-erkende product- en procescertificatienorm, ontwikkeld in Australië in 1994. De norm is gebaseerd op de HACCP-principes en is toepasbaar op alle stadia van voedselverwerking. Voor iedere sector is een module ontwikkeld met specifieke vereisten. Het SQF-programma is uitgebreid met onder andere een gezamenlijk programma met de American Feed Industry Association (AFIA), met als doel veilige diervoeder- en voedselproductie bevorderen. Veel Amerikaanse en Australische bedrijven kiezen voor een SQF-certificatie, maar ook voor bedrijven die naar Australië en/of Amerika exporteren is de norm interessant.

SQF versie 8

Het Safe Quality Food Institute (SQFI) heeft in het voorjaar van 2017 versie 8 van de SQF gepubliceerd, welke vanaf 2 januari 2018 in werking zal treden. De wijzigingen die in deze versie zijn opgenomen, zijn een gevolg van de nieuwe FSMA-regelgeving in Amerika, de publicatie van GFSI versie 7 en een analyse van de meest voorkomende redenen voor recalls. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op:

– Allergenenmanagement
– Microbiologisch monitoringplan
– Food Fraud
– Etikettering
– Onaangekondigde audits
– Wetgeving lang van verkoop

Training SQF

KTBA FoodCampus wil foodprofessionals efficiënt opleiden door praktische kennis en middelen aan te bieden. De training SQF maakt onderdeel uit van het trainingsaanbod. In deze training wordt achtergrondinformatie en uitleg gegeven over de SQF-norm. Wijzigingen in SQF versie 8 worden helder uiteengezet en praktische handvatten worden aangereikt. Door deze combinatie bent u voorbereid om de SQF-norm versie 8 binnen uw organisatie te implementeren.

Iedere deelnemer ontvangt een syllabus en na afloop een op naam gesteld FoodCampus certificaat.

Kosten

€ 465,00

Locatie

FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel of incompany (bij deelname minimaal 3 personen van één bedrijf)

Tijden

09:00 – 12:00 uur (ochtendprogramma)
12:00 – 12:30 uur (lunch aangeboden door KTBA)
12:30 – 15:00 uur (middagprogramma)
15:00 – sluiting (bij in-company tijden in overleg)

Beschikbare data

21-11-2017
15-02-2018

Direct inschrijven





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
21 aug Duncan Hoy nieuwe CEO Plus
21 aug Belgische voedingsindustrie blijft suikers en vetten reduceren
21 aug FrieslandCampina neemt activiteiten Best Cheese Holland over
21 aug Nederlanders geven 2,3 procent meer uit aan voeding
21 aug 'Vlees zou tot 53 procent duurder moeten zijn'
21 aug Unilever gaat voor afbreekbaar plastic
21 aug Bekijk de recalls in de voedingsindustrie (EU)
21 aug 27 september: Allergenenbeheersing met VITAL
20 aug PepsiCo neemt IsraĆ«lische frisdrankmaker Sodastream over
20 aug Veel belangstelling voor failliete fruittransporteur Mooy
20 aug Deliveroo stopt in tien Duitse steden
20 aug Colruyt investeert in gepersonaliseerde voeding
20 aug Trends die in 2018 voor verandering in de voedingsindustrie zorgen
20 aug Ondernemersacademie Food
20 aug Vision inspectiesystemen controleren de kwaliteit van de etiketten op uw verpakkingen (video)
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie