15 februari 2018: Safe Quality Food (SQF)

07-02 06:01 | bron: FoodPro Network

KAATSHEUVEL - SQF is een GFSI-erkende product- en procescertificatienorm, ontwikkeld in Australië in 1994. De norm is gebaseerd op de HACCP-principes en is toepasbaar op alle stadia van voedselverwerking. Voor iedere sector is een module ontwikkeld met specifieke vereisten. Het SQF-programma is uitgebreid met onder andere een gezamenlijk programma met de American Feed Industry Association (AFIA), met als doel veilige diervoeder- en voedselproductie bevorderen. Veel Amerikaanse en Australische bedrijven kiezen voor een SQF-certificatie, maar ook voor bedrijven die naar Australië en/of Amerika exporteren is de norm interessant.

SQF versie 8

Het Safe Quality Food Institute (SQFI) heeft in het voorjaar van 2017 versie 8 van de SQF gepubliceerd, welke vanaf 2 januari 2018 in werking zal treden. De wijzigingen die in deze versie zijn opgenomen, zijn een gevolg van de nieuwe FSMA-regelgeving in Amerika, de publicatie van GFSI versie 7 en een analyse van de meest voorkomende redenen voor recalls. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op:

– Allergenenmanagement
– Microbiologisch monitoringplan
– Food Fraud
– Etikettering
– Onaangekondigde audits
– Wetgeving lang van verkoop

Training SQF

KTBA FoodCampus wil foodprofessionals efficiënt opleiden door praktische kennis en middelen aan te bieden. De training SQF maakt onderdeel uit van het trainingsaanbod. In deze training wordt achtergrondinformatie en uitleg gegeven over de SQF-norm. Wijzigingen in SQF versie 8 worden helder uiteengezet en praktische handvatten worden aangereikt. Door deze combinatie bent u voorbereid om de SQF-norm versie 8 binnen uw organisatie te implementeren.

Iedere deelnemer ontvangt een syllabus en na afloop een op naam gesteld FoodCampus certificaat.

Kosten

€ 465,00

Locatie

FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel of incompany (bij deelname minimaal 3 personen van één bedrijf)

Tijden

09:00 – 12:00 uur (ochtendprogramma)
12:00 – 12:30 uur (lunch aangeboden door KTBA)
12:30 – 15:00 uur (middagprogramma)
15:00 – sluiting (bij in-company tijden in overleg)

Beschikbare data

21-11-2017
15-02-2018

Direct inschrijven





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
16 nov Walmart denkt aan virtueel shoppen
16 nov Werknemers Unilever krijgen tien dagen partnerverlof in nieuwe cao
16 nov Europese Commissie volop in conclaaf over stoplichtsysteem
16 nov Bizerba bezoekt nationaal en internationaal kampioen Slagerij Kastelein (video)
16 nov Handige schoonmaakoplossingen voor de voedingsindustrie: bereik optimale hygiëne en voorkom kruisbesmetting
15 nov Start online versmarkt Crisp
15 nov Rabobank: 'Wereldwijde voedselprijsstabiliteit onder druk door handelsoorlogen, ziekten en El Niño'
15 nov Europese subsidie voor samenwerking Zwanenberg en Duplaco
15 nov Ondernemers kijken positief naar 2019
15 nov Britse voedingsindustrie voelt gevolgen Brexit
15 nov Hot topic: healthy food design in 1 dag! (Engelstalig)
15 nov Hoe overleeft u een onaangekondigde audit? 5 praktische tips voor continue voedselveiligheid
14 nov Uitspraak: smaak van een voedingsmiddel kan niet auteursrechtelijk worden beschermd
14 nov Omzet supermarkten neemt met 4,1% toe
14 nov Nestlé zet satellietwaarneming in om ontbossing voor productie palmolie tegen te gaan
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?