Aantal obesitas-kinderen wereldwijd in veertig jaar vertienvoudigd

GENEVE - Het aantal kinderen en tieners met ernstig overgewicht wereldwijd is vertienvoudigd in de afgelopen veertig jaar. Aldus de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdag naar aanleiding van nieuw onderzoek.

In het onderzoek werd de ontwikkeling van obesitas in meer dan tweehonderd landen bekeken. Het onderzoek, het grootste ooit in zijn soort, is gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lancet ter gelegenheid van Wereld Obesitasdag.

Hoofdonderzoeker Majid Ezzati van het Imperial College London zegt dat het aantal kinderen met obesitas zich in veel welvarende Europese landen stabiliseert, maar dat het probleem in andere delen van de wereld juist alarmerend is.

Nederland scoort in het onderzoek relatief goed. In de leeftijdscategorie van 4-17 jaar is bij 2,7 procent sprake van obesitas, aldus cijfers van het ministerie van Volksgezondheid.

Als de huidige trends blijven aanhouden, verwachten de onderzoekers dat er wereldwijd spoedig meer kinderen met obesitas dan met ondergewicht zullen zijn. 





Laatste nieuws