Bestuurders Chickfriend op vrije voeten in afwachting proces

ZWOLLE - De twee bestuurders van het bedrijf Chickfriend komen vrij in afwachting van hun proces. Dat bepaalde de rechtbank in Zwolle woensdag. De twee zitten sinds 10 augustus vast in verband met het strafrechtelijk onderzoek naar het fipronilschandaal.

Het duo wordt verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door de leverantie of toepassing van het middel fipronil in stallen met leghennen.

Ze zijn beiden in augustus opgepakt bij een actie door de opsporingsdienst van de NVWA onder leiding van het Openbaar Ministerie. Acht locaties in Nederland zijn toen doorzocht, waaronder de woningen van de twee. Ook in België zijn doorzoekingen geweest.

Fipronil

Gisteren werd bekend dat pluimveehouders in heel Nederland moeite hebben om hun met fipronil besmette mest af te voeren. De mest mag vanwege de fipronil niet via reguliere wijze worden afgevoerd maar moet verbrand worden in onder meer Biomassacentrale Moerdijk. Deze installatie kan echter meer 200 ton per dag verbranden, daarnaast is de mest vaak te nat om verstookt te worden.

Bron: ANP





Laatste nieuws