Prijsverschillen tussen Albert Heijn Nederland en Albert Heijn België

ZAANDAM - Uit een analyse van data-analist Daltix blijkt dat er soms grote prijsverschillen zitten in het assortiment en de prijzen van Albert Heijn in Nederland en België. Sommige producten zijn volgens de data-analist in België tot drie keer duurder.

Dalitx deed de analyse op basis van 27.836 producten op de webshop van ah.nl en ah.be. Uit de analyse bleek dat slechts 15.234 producten in beide landen te vinden zijn. Nederlandse klanten hebben dus keuze uit meer dan 12.000 extra producten. Circa 515 producten zijn enkel in België verkrijgbaar, met name typisch Belgische producten.

Bij de producten die in beide landen te vinden zijn is er soms ook sprake van serieuze prijsverschillen. In totaal hebben 10.603 producten (circa 69%) dezelfde prijs in Nederland en België. Circa 23% van de producten is goedkoper in Nederland, terwijl 7,4% goedkoper is in België.

Hier en daar zijn de prijsverschillen opvallend. Zo kost een flesje water van Chaudfontaine in Nederland slechts de helft van de prijs die in België wordt gevraagd. 

Bij de producten die in België goedkoper zijn er volgens de data-analist opvallend veel huismerken te vinden.

Bekijk de analyse hier.





Laatste nieuws