Eten in de Algarve

LOULE - De Algarve is al jarenlang in trek bij veel Nederlanders en Belgen. De regio in Portugal is populair door zijn heerlijke klimaat (ook in de winter), uitgestrekte stranden, mooie natuur, eeuwenoude cultuur, maar zeker ook door zijn lekkere eten. FoodPro Network nam de proef op de som.

Kip piri piri

Met name in de zomermaanden wordt Albufeira overspoeld door (jonge) toeristen. In de maanden buiten het seizoen is het relatief rustig in de oude binnenstad van Albufeira, met veel betaalbare restaurants in het historische centrum. Met name de kip piri piri blijkt een erg poplulair gerecht voor toeristen en de lokale bevolking. Dit typisch Portugese gerecht heeft namelijk voor velen iets magisch. Zeker als je de kans hebt gehad om het te eten in de Algarve. Volgens de kenners eet je de beste kip piri piri in Guia, een dorpje dat op steenworp afstand van Albufeira ligt. Enorme standbeelden van kippen heten je hier al welkom op de eerste rotonde. De beste kip piri piri is volgens veel Portugezen verkrijgbaar bij Restaurante Ramires. De heer Ramires heeft, als we alle ingelijste krantenartikelen aan de muur mogen geloven, zo’n 50 jaar geleden de speciaal gegrillde kip piri-piri uitgevonden.

Loulé

In bijna elke plaats in de Algarve is heerlijk eten te krijgen, zowel in restaurants als op de lokale markten. Onze speciale aandacht werd echter getrokken door de versmarkt in het stadje Loulé. In dit charmante stadje is een overdekte foodmarkt te vinden, met veel verse en lokale producten. Alle boeren uit de regio komen op zaterdag naar deze markt om hun verse producten aan de man te brengen. De markthal stamt nog uit de vorige eeuw en er is met name verse vis, groenten, fruit, lokale kruiden en brood verkrijgbaar. Ook in de straten rondom de markthal zijn veel lokale producten verkrijgbaar die worden verkocht door de lokale bevolking. Een aanrader is verder om een willekeurige 'pastelaria' in binnen te stappen voor een bica (koffie) met een traditionele Portugese cake.

Foto: verse producten in markthal Loulé

Bekijk ook: Boodschappen doen in MontenegroBoodschappen doen in Australië





Laatste nieuws