TIP: Blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen in de voedingsindustrie. Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief.

Aanmelden

Het FoodPro netwerk

FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network! Registreer nu.

Registreren

Of volg ons      

Eten in de Algarve

01-05 06:03 | bron: FoodPro Network

LOULE - De Algarve is al jarenlang in trek bij veel Nederlanders en Belgen. De regio in Portugal is populair door zijn heerlijke klimaat (ook in de winter), uitgestrekte stranden, mooie natuur, eeuwenoude cultuur, maar zeker ook door zijn lekkere eten. FoodPro Network nam de proef op de som.

Kip piri piri

Met name in de zomermaanden wordt Albufeira overspoeld door (jonge) toeristen. In de maanden buiten het seizoen is het relatief rustig in de oude binnenstad van Albufeira, met veel betaalbare restaurants in het historische centrum. Met name de kip piri piri blijkt een erg poplulair gerecht voor toeristen en de lokale bevolking. Dit typisch Portugese gerecht heeft namelijk voor velen iets magisch. Zeker als je de kans hebt gehad om het te eten in de Algarve. Volgens de kenners eet je de beste kip piri piri in Guia, een dorpje dat op steenworp afstand van Albufeira ligt. Enorme standbeelden van kippen heten je hier al welkom op de eerste rotonde. De beste kip piri piri is volgens veel Portugezen verkrijgbaar bij Restaurante Ramires. De heer Ramires heeft, als we alle ingelijste krantenartikelen aan de muur mogen geloven, zo’n 50 jaar geleden de speciaal gegrillde kip piri-piri uitgevonden.

Loulé

In bijna elke plaats in de Algarve is heerlijk eten te krijgen, zowel in restaurants als op de lokale markten. Onze speciale aandacht werd echter getrokken door de versmarkt in het stadje Loulé. In dit charmante stadje is een overdekte foodmarkt te vinden, met veel verse en lokale producten. Alle boeren uit de regio komen op zaterdag naar deze markt om hun verse producten aan de man te brengen. De markthal stamt nog uit de vorige eeuw en er is met name verse vis, groenten, fruit, lokale kruiden en brood verkrijgbaar. Ook in de straten rondom de markthal zijn veel lokale producten verkrijgbaar die worden verkocht door de lokale bevolking. Een aanrader is verder om een willekeurige 'pastelaria' in binnen te stappen voor een bica (koffie) met een traditionele Portugese cake.

Foto: verse producten in markthal Loulé

Bekijk ook: Boodschappen doen in MontenegroBoodschappen doen in Australië



Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
18 mei Recall QiZiNi Panini Pulled Chicken BBQ Jumbo, Dirk van der Broek en Dekamarkt
18 mei Hoegaarden verhuist deel productie naar China en Vietnam
18 mei Nestlé snoeit verder in suiker, vet en zout
18 mei Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, maar lokale merken groeien
18 mei Meat Your Veggies: een nieuwe benadering van vleesmindering
18 mei Colruyt investeert in gepersonaliseerde voeding
18 mei Vacature: Quality Assurance Manager bij Van Loon Vlees
18 mei 7 juni: Allergenenbeheersing met VITAL
17 mei Onderhandelingen over transformatieplan bij Carrefour vorderen “mondjesmaat”
17 mei Recall Tony’s Chocolonely om mogelijke borstelharen
17 mei Broedplaats voor food innovatie
17 mei FoodDrinkEurope presenteert methode om kwaliteit levensmiddelen te beoordelen
17 mei GULLIMEX brengt met VisioPointer kwaliteitsinspectie van voedingsverpakkingen naar het hoogste niveau in Nederland
17 mei Vacature: Kwaliteitsmanager (PMj Foods)
16 mei ‘Kindermarketingbeleid levensmiddelenindustrie loopt voor op regelgeving’
Poll
De NVWA zou meer bevoegdheden moeten krijgen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie