Eten in de Algarve

02-07 06:07 | bron: FoodPro Network

LOULE - De Algarve is al jarenlang in trek bij veel Nederlanders en Belgen. De regio in Portugal is populair door zijn heerlijke klimaat (ook in de winter), uitgestrekte stranden, mooie natuur, eeuwenoude cultuur, maar zeker ook door zijn lekkere eten. FoodPro Network nam de proef op de som.

Kip piri piri

Met name in de zomermaanden wordt Albufeira overspoeld door (jonge) toeristen. In de maanden buiten het seizoen is het relatief rustig in de oude binnenstad van Albufeira, met veel betaalbare restaurants in het historische centrum. Met name de kip piri piri blijkt een erg poplulair gerecht voor toeristen en de lokale bevolking. Dit typisch Portugese gerecht heeft namelijk voor velen iets magisch. Zeker als je de kans hebt gehad om het te eten in de Algarve. Volgens de kenners eet je de beste kip piri piri in Guia, een dorpje dat op steenworp afstand van Albufeira ligt. Enorme standbeelden van kippen heten je hier al welkom op de eerste rotonde. De beste kip piri piri is volgens veel Portugezen verkrijgbaar bij Restaurante Ramires. De heer Ramires heeft, als we alle ingelijste krantenartikelen aan de muur mogen geloven, zo’n 50 jaar geleden de speciaal gegrillde kip piri-piri uitgevonden.

Loulé

In bijna elke plaats in de Algarve is heerlijk eten te krijgen, zowel in restaurants als op de lokale markten. Onze speciale aandacht werd echter getrokken door de versmarkt in het stadje Loulé. In dit charmante stadje is een overdekte foodmarkt te vinden, met veel verse en lokale producten. Alle boeren uit de regio komen op zaterdag naar deze markt om hun verse producten aan de man te brengen. De markthal stamt nog uit de vorige eeuw en er is met name verse vis, groenten, fruit, lokale kruiden en brood verkrijgbaar. Ook in de straten rondom de markthal zijn veel lokale producten verkrijgbaar die worden verkocht door de lokale bevolking. Een aanrader is verder om een willekeurige 'pastelaria' in binnen te stappen voor een bica (koffie) met een traditionele Portugese cake.

Foto: verse producten in markthal Loulé

Bekijk ook: Boodschappen doen in MontenegroBoodschappen doen in Australië





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
21 feb EC richt crisiseenheid in voor voedingsindustrie
21 feb Picnic weigert te betalen volgens supermarkt-cao
21 feb Fusie tussen Asda en Sainsbury’s dreigt af te ketsen
21 feb Inhoud en herkomst van ieder product digitaal volgen
21 feb Het verontreinigingsrisico van perslucht beheren (gratis whitepaper)
21 feb De wegenwacht, maar dan voor silo procesinstallaties
20 feb Nieuwe supermarkt Carrefour in Brussel: geen cash, geen kassa en geen schappen
20 feb Kellog legt voorraad cornflakes aan voor 'no deal-Brexit'
20 feb PwC en arc-net gaan strijd aan tegen voedselfraude
20 feb BRC Food 8: Veranderingen in bescherming tegen terrorisme
20 feb 27 maart: Workshop: Social Media in de voedingsindustrie
19 feb Robots bepalend in toekomst voedingsindustrie
19 feb Planbureau: Concurrentiepositie voedingsmiddelenindustrie lijdt onder Brexit
19 feb Albert Heijn belooft Oxfam Novib mensenrechten te verbeteren
19 feb PepsiCo noteert omzetplus van 2%
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?