Eten in de Algarve

02-07 06:07 | bron: FoodPro Network

LOULE - De Algarve is al jarenlang in trek bij veel Nederlanders en Belgen. De regio in Portugal is populair door zijn heerlijke klimaat (ook in de winter), uitgestrekte stranden, mooie natuur, eeuwenoude cultuur, maar zeker ook door zijn lekkere eten. FoodPro Network nam de proef op de som.

Kip piri piri

Met name in de zomermaanden wordt Albufeira overspoeld door (jonge) toeristen. In de maanden buiten het seizoen is het relatief rustig in de oude binnenstad van Albufeira, met veel betaalbare restaurants in het historische centrum. Met name de kip piri piri blijkt een erg poplulair gerecht voor toeristen en de lokale bevolking. Dit typisch Portugese gerecht heeft namelijk voor velen iets magisch. Zeker als je de kans hebt gehad om het te eten in de Algarve. Volgens de kenners eet je de beste kip piri piri in Guia, een dorpje dat op steenworp afstand van Albufeira ligt. Enorme standbeelden van kippen heten je hier al welkom op de eerste rotonde. De beste kip piri piri is volgens veel Portugezen verkrijgbaar bij Restaurante Ramires. De heer Ramires heeft, als we alle ingelijste krantenartikelen aan de muur mogen geloven, zo’n 50 jaar geleden de speciaal gegrillde kip piri-piri uitgevonden.

Loulé

In bijna elke plaats in de Algarve is heerlijk eten te krijgen, zowel in restaurants als op de lokale markten. Onze speciale aandacht werd echter getrokken door de versmarkt in het stadje Loulé. In dit charmante stadje is een overdekte foodmarkt te vinden, met veel verse en lokale producten. Alle boeren uit de regio komen op zaterdag naar deze markt om hun verse producten aan de man te brengen. De markthal stamt nog uit de vorige eeuw en er is met name verse vis, groenten, fruit, lokale kruiden en brood verkrijgbaar. Ook in de straten rondom de markthal zijn veel lokale producten verkrijgbaar die worden verkocht door de lokale bevolking. Een aanrader is verder om een willekeurige 'pastelaria' in binnen te stappen voor een bica (koffie) met een traditionele Portugese cake.

Foto: verse producten in markthal Loulé

Bekijk ook: Boodschappen doen in MontenegroBoodschappen doen in Australië





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
16 nov Walmart denkt aan virtueel shoppen
16 nov Werknemers Unilever krijgen tien dagen partnerverlof in nieuwe cao
16 nov Europese Commissie volop in conclaaf over stoplichtsysteem
16 nov Bizerba bezoekt nationaal en internationaal kampioen Slagerij Kastelein (video)
16 nov Handige schoonmaakoplossingen voor de voedingsindustrie: bereik optimale hygiëne en voorkom kruisbesmetting
15 nov Start online versmarkt Crisp
15 nov Rabobank: 'Wereldwijde voedselprijsstabiliteit onder druk door handelsoorlogen, ziekten en El Niño'
15 nov Europese subsidie voor samenwerking Zwanenberg en Duplaco
15 nov Ondernemers kijken positief naar 2019
15 nov Britse voedingsindustrie voelt gevolgen Brexit
15 nov Hot topic: healthy food design in 1 dag! (Engelstalig)
15 nov Hoe overleeft u een onaangekondigde audit? 5 praktische tips voor continue voedselveiligheid
14 nov Uitspraak: smaak van een voedingsmiddel kan niet auteursrechtelijk worden beschermd
14 nov Omzet supermarkten neemt met 4,1% toe
14 nov Nestlé zet satellietwaarneming in om ontbossing voor productie palmolie tegen te gaan
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?