'Personeel Aldi zucht onder hoge werkdruk'

HILVERSUM - Het personeel bij supermarktdiscounter Aldi heeft te kampen met een hoge werkdruk. De openingstijden van sommige supermarkten zijn uitgebreid, maar er zijn juist minder mensen op de werkvloer gekomen. Dat is de conclusie die vakbonden FNV en CNV trekken op basis van twee enquêtes onder in totaal 1.200 Aldi-medewerkers, aldus EenVandaag.

In de enquête van FNV onder negenhonderd medewerkers zegt 70 procent van de werknemers dat de werkdruk te hoog is. Ruim 80 procent van de driehonderd ondervraagden in het CNV-onderzoek heeft last van onderbezetting.

Veel vestigingen van de discounter zouden nog maar twee medewerkers hebben. Klanten zouden hierdoor niet geholpen kunnen worden en het personeel heeft naar verluidt geen tijd voor pauzes. In 2013 werd Aldi al gewaarschuwd door Inspectie SZW. De supermarktketen heeft destijds beterschap beloofd.

Reactie Aldi

In een reactie op de conclusies van de vakbonden zegt Aldi dat ze het betreurt dat medewerkers een hoge werkdruk ervaren en het idee hebben dat ze nergens terecht kunnen met hun klachten.

De winkelketen zegt in de afgelopen maanden 850 nieuwe medewerkers aangenomen te hebben, wat voor een betere werkdrukverdeling moet zorgen. Bovendien wil het bedrijf een nieuw tijdregistratiesysteem invoeren, waardoor de daadwerkelijke werkdruk beter in de gaten gehouden zou kunnen worden. 

Aldi zegt daarnaast verder in gesprek te willen met de werknemers en de vakbonden over de klachten.





Laatste nieuws