QBIF

wanneer? 26 september 2017 09:00
waar? FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel of incompany
kosten? € 5205,00

De EHEC-bacterie in taugé, salmonella in zalm en paardenvlees in lasagne: de kwaliteitsborging van ons voedsel staat onder druk én in de spotlights. Alle reden voor kwaliteitsmanagers – in de breedste zin van het woord – om zich te wapenen. In deze leergang leer je hoe je de kwaliteit van je voedingsmiddelen systematisch kunt bewaken en indien nodig effectief kunt ingrijpen.

 

De leergang bestaat uit drie modules (3 x 4 contactdagen); Quality Assurance, Quality Control en Business Improvement. Twee leerlijnen doorlopen deze modules: Een technisch theoretische leerlijn en een leerlijn gericht op persoonlijke vaardigheden. We kiezen hiervoor omdat de kwaliteitsmanager van morgen midden in de organisatie staat en naast kennis ook vaardigheden nodig heeft.
In kleine groepen doe je theoretische kennis op, om die vervolgens praktisch toe te passen. Aan het einde van het traject heb je een verbetertraject succesvol geïmplementeerd in je eigen organisatie.

Doel

Tijdens de modules vergroot je de kennis en de praktische slagkracht op de volgende gebieden:

Module Quality Assurance:

  • Wetgeving
  • Kwaliteitsmanagementsystemen
  • Risicoanalyse
  • Auditing
  • Arbo & milieu
  • Crisismanagement en Food Defense

Module Quality Control:

  • Introductie kwaliteitsmanagement vanuit technologisch/bedrijfskundig oogpunt
  • Procescontrole
  • Analysis
  • Tools voor kwaliteitscontrole

Module Business Improvement:

  • Total Productive Maintenance / Six Sigma
  • Verbetermanagement
  • Quality improvement tools
  • Managing quality improvement
  • Kwaliteitsbeleid & business strategy

Programma

Tijdens deze lessen werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Het geeft je als kwaliteitsmanager de tools om midden in de organisatie te staan en je effectiviteit te vergroten. We besteden aandacht aan:

  • Reflecteren
  • Gesprekstechnieken
  • Omgaan met weerstand
  • Persoonlijk leiderschap

Kosten

€ 5205,00

Duur

De leergang heeft een doorlooptijd van 9 maanden. Gedurende deze 9 maanden zijn er 12 contactdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Naast de contactdagen werk je in zelfstudie en in groepsverband aan opdrachten. Ook is er gelegenheid tot vakinhoudelijke begeleiding en coaching buitend de bijeenkomsten door de docenten gedurende 9 maanden (of de periode van het volgen van een ‘losse module’).

Cursusdata

De leergang start in september en heeft een doorloop tot begin juni 2018. Gemiddeld is er 1 cursusdag (dinsdag) per 3 weken.

Beschikbare startdata

26-09-2017

 

Download de folder

 

Direct inschrijven



Poll
De NVWA zou meer bevoegdheden moeten krijgen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie