Gevarenanalyse Grondstoffen en Processen

wanneer? 16 oktober 2014 10:00
waar? Omgeving Breda
kosten? € 375,- (korting voor leden FoodPro Network)
De laatste jaren is de aandacht van certificerende en de nVWA voor de gevarenanalyse in productieprocessen en identificeren en borgen van grondstofrisico's, steeds groter worden. Het opstellen van een goede gevarenanalyse is een complexe bezigheid en vergt inzicht en techniek. De gevarenanalyse vormt echter de basis van een goed functionerend voedselveiligheidssysteem en is derhalve van groot belang voor u als foodprofessional.

 

Doel

De doelstelling van deze training is om kennis te maken met de verschillende werkwijzen voor het beheersen van gevaren in grondstoffen en processen. Na deze training bent u in principe in staat zelfstandig een eenvoudige gevarenanalyse op te zetten.

 

Inhoud

HACCP, grondstofgevaren, procesgevaren en verschillende modellen van gevarenanalyses.

 

Ochtendprogramma

Uit de training komt naar voren wat de oorsprong is van de gevarenanalyse, welke eisen er worden gesteld en hoe de toekomst eruit ziet van de borging van gronstof- en procesgevaren.

 

Middagprogramma

In een aantal oefeningen zullen we een deel van een gevarenanalyse opzetten voor grondstof- en procesgevaren.

 

Toetsing

Iedere deelnemer ontvangt een syllabus. Na afloop van de training wordt een korte toets afgenomen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het op naam gestelde FoodCampus-Certificaat ‘Gevarenanalyse Grondstoffen en Processen'

 Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?