Training: Herkomstetikettering

wanneer? 20 oktober 2022 09:00
waar? Kaatsheuvel / Alkmaar / Zwolle
kosten? € 315,-

“Wat is het verschil tussen ‘land van oorsprong’ en ‘plaats van herkomst’?” “Wat is een primair ingrediënt?” “Wat is nou wel of niet verplicht op het etiket?”

Bij de etikettering van uw product krijgt u te maken met complexe wet- en regelgeving, waaronder ook de wetgeving omtrent herkomstetikettering. Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken, is de wet- en regelgeving voortdurend aan verandering onderhevig, en kan deze per land verschillen. Het vergt veel kennis en tijd om deze ontwikkelingen op de voet te volgen. De nationale autoriteiten verwachten echter wel dat u de regels strikt naleeft. Zij houden streng toezicht en delen hoge boetes uit bij overtreding van de wet. Het loont dus om u aan de regels te houden en niets over het hoofd te zien. Hiermee beperkt u de risico’s op onverkoopbare producten, terughaalacties, veiligheids- en allergiewaarschuwingen, met alle gevolgen van dien….

Steeds meer Europese landen doen aan verplichte herkomstetikettering: een verplichte vermelding van het land van oorsprong of plaats van herkomst, afhankelijk van de vermelding op het etiket van het levensmiddel.

Vanaf 1 april 2020 gaan de nieuwe Europese voorschriften over verplichte herkomstetikettering van kracht. Dit is een ingrijpende verandering.

  • Zijn deze nieuwe voorschriften niet nadelig voor exporteurs wanneer consumenten de producten van eigen bodem verkiezen boven die van een ander land?
  • Hoe flexibel kunt u nog zijn bij de inkoop van ingrediënten?
  • Welke opties voor etikettering zijn er?
  • Hoe vindt u de juiste balans tussen marketing en wetgeving?

DOEL

Het doel van deze training is om een duidelijk beeld te creëren van (verplichte) herkomstetikettering, waarbij specifiek wordt ingegaan op de nieuwe Europese voorschriften welke vanaf 1 april 2020 in zullen gaan.

INHOUD

  • Wetgeving
  • Duidelijkheid creëren over verschillende termen binnen herkomstetikettering
  • Bespreken van de nieuwste Uitvoeringsverordening
  • Nationale verplichte herkomstetikettering toelichten
  • Uitleggen wanneer (en hoe) toe te passen
  • Persoonlijke en bedrijfsspecifieke vraagstukken behandelen en beantwoorden

PROGRAMMA

Tijdens de training licht onze ervaren trainer bovenstaande onderwerpen toe, waarna alle cursisten aan de slag zullen gaan met een praktische invulling via interactieve opdrachten. Met praktijkvoorbeelden geven we handvatten om te voldoen aan de huidige voorschriften.

VRAGENRONDE

De trainer behandelt enkele door de cursist aangedragen praktijkvraagstukken.
(minimaal 1 week voor de training gewenste onderwerpen mailen naar academy@ktba.com)

Meer informatie

Meer informatie en aanmelden

 

Bron: KTBA - partner FoodPro NetworkSpotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?