Verdiep je expertise van Listeria

‘Zero risk’ bestaat niet, maar je kunt wel degelijk de kans op een Listeria-uitbraak verkleinen. Dat begint met kennis. Immers, door goed op de hoogte te zijn van de maatregelen die je kunt nemen en te weten hoe te handelen bij een besmetting, verklein je de kans op een uitbraak aanzienlijk.

 

Jij bent aan zet

Ken je de belangrijkste ins & outs van Listeria monocytogenes? Ben je in staat om zelfstandig een studie uit te voeren en op de hoogte van het juiste gebruik van data, verschillende typen analyses en gerichte voedselbemonstering? Als je twijfelt maar wel verantwoordelijk bent, volg dan in november de tweedaagse Masterclass Listeria van Wageningen University & Research, in samenwerking met Normec Foodcare.

 

Niet eerder is dit onderwerp van zoveel verschillende invalshoeken belicht

In deze unieke masterclass wordt Listeria monocytogenes in een actueel perspectief geplaatst en worden onderwerpen als risicomanagement, modeltoepassing, bemonstering, sequencing en verwantschapsanalyses behandeld door verschillende experts, zoals: Prof. dr. Marcel Zwietering verbonden aan Wageningen University & Research, Aldo Evers (Sr. Technisch Specialist bij Normec Foodcare), Tijs van den Bosch (Wageningen Food Safety Research) en Dr. Ir. Masja Nierop Groot (Wageningen Food & Biobased).

 

Zij delen hun kennis en ervaring over Listeria monocytogenes vanuit verschillende invalshoeken:

  • Listeria in maatschappelijk perspectief
  • Kenmerken en wetgeving
  • Aanpak bij een Listeria monocytogenes studie
  • Modelling en model fit
  • Challengetesten Listeria monocytogenes
  • Handhaving en veel gemaakte fouten, gezien vanuit de toezichthouder
  • Valkuilen in het proces en de praktijk
  • Listeria in conserveringsprocessen

 

In workshops en door overige sprekers wordt de link gelegd tussen theorie en praktijk. Bekijk het programma van de cursus voor meer informatie en een totaaloverzicht van onderwerpen.

 

Sla de brug tussen kennis, inhoud en praktijk

Na het volgen van deze masterclass ken je alle ins & outs van Listeria monocytogenes en ben je in staat om zelfstandig een studie uit te voeren. Je beschikt over een verdiepend inzicht in de rol van modellen en challengetesten, het gebruik van data, verschillende typen analyses en gerichte voedselbemonstering. De masterclass is speciaal ontwikkeld voor jou als kwaliteitsmanager, voedselveiligheidsspecialist, microbioloog, onderzoeker of professional in food die verdiepende expertise over Listeria wil opdoen.  

 

Kom in actie

 

Download de brochure of schrijf je direct in.