Etiketteren van Levensmiddelen

Ingrediënten, voedingswaarden, allergie-informatie en voedingsclaims zijn zeer essentiële zaken bij de informatie-overdracht van de foodproducent naar de consument. Daarom geldt voor etikettering van levensmiddelen een strikte wet- en regelgeving. Het doel hiervan is te garanderen dat bij de etikettering van levensmiddelen correcte informatie wordt verstrekt en dat foutieve of voor de consument slecht begrijpelijke informatie wordt vermeden.

 

Volgens de Verordening 1169/2011 Voedselinformatieverstrekking, moeten alle verpakkingen en labels voldoen aan de wetgeving.

 

DOEL

In de training Etiketteren van Levensmiddelen leert u op zelfstandige wijze etiketten en productinformatie op te stellen of te beoordelen.

 

INHOUD

Aanleiding etikettering

Het opstellen van een etiket dat voldoet aan alle wettelijke eisen

Voedingswaarden en allergenen

Etiketteren volgens de wetgeving

Zowel de nationale als de nieuwe verordening voedselinformatie (EG 1169/2011) zullen worden besproken

Oefenen in de praktijk

 

PROGRAMMA

U krijgt informatie over de achtergronden van etikettering. Uit de presentatie komt duidelijk naar voren hoe het precies werkt met zaken als KWID, voedingswaarden, declaratie vande referentie-inname en allergenen. Net als oefeningen uit de praktijk en de meest gemaakte fouten.Inschrijven voor deze training?

 

KOSTEN

€ 425,00

 

LOCATIE

FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel of incompany (bij deelname minimaal 3 personen van één bedrijf)

 

TIJDEN

09:00 – 12:00 uur (ochtendprogramma)

12:00 – 12:30 uur (lunch aangeboden door KTBA)

12:30 – 15:00 uur (middagprogramma)

15:00 – sluiting, gratis toegang Efteling (Alleen bij training gevolgd in FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel.) (bij in-company tijden in overleg)

 

Voor actuele inschrijfdata en meer info over deze training?

Kijk op foodcampus.eu