"“Een brouwerij behoort tot de meest complexe productiebedrijven"

Infor, de industry cloud company, kondigt aan dat Duvel Moortgat Infor Production Scheduling heeft gekozen om de groei van de brouwerij te ondersteunen. De selectie volgt vlak na de afgeronde implementatie van de supply planning-software van het softwarebedrijf. Deze tools spelen een belangrijke rol in de groei en spelen ook in op de snel veranderende vraagconjuctuur van de brouwerij.

Duvel Moortgat is een familiebedrijf met een uitgesproken focus op speciaalbieren waaronder merken als Duvel, Vedett, 't IJ, La Chouffe, De Koninck, Liefmans en Maredsous. Het bedrijf is gegroeid van een lokale brouwerij naar een mondiale speler met 10 productiesites waaronder in België, de US en Tsjechië. Daarnaast zijn er enkele sales sites in Frankrijk, UK, China en Spanje. Doordat bierproductie seizoensgebonden is, maar ook door de coronapandemie die leidde tot een onvoorspelbare productie en de algemeen constante groei van Duvel, bereikte de planning van het productieproces via Excel de limiet. Dit vereist een professionalisering met een gestandaardiseerd productie- en schedulingproces.

Infor werd na een selectieproces gekozen vanwege de ruime kennis en ervaring op vlak van planning en scheduling in de brouwerijwereld. Nu de planningssoftware geïnstalleerd is, wordt ook de schedulingtool toegevoegd en gekoppeld tot een complete oplossing. Daardoor beschikt Duvel over software die zowel op de lange termijn als op de korte termijn effectief is voor inzicht in het productieproces.

“Een brouwerij behoort tot de meest complexe productiebedrijven. Het is van vitaal belang om de complexiteit van onze activiteiten te verminderen en de controle over onze productie te behouden. De strategische planning- en schedulingapplicaties van Infor zorgen dat we kunnen groeien”, aldus Dirk Waterschoot, manager production planning & purchase raw materials bij Duvel Moortgat. “Naast de solide oplossingen, biedt Infor een consistente betrouwbare samenwerking met een multidisciplinair team van consultants en we kijken uit naar de introductie van de schedulingtool.”

"Infor Production Scheduling is een product voor collaboratieve planning dat een oplossing biedt voor de specifieke uitdagingen van brouwerijen zoals Duvel Moortgat. Het vermogen om tegelijkertijd tanks en productielijnen te plannen en om complexe routing en arbeids- en resourcebeperkingen te beheren, resulteert in een hoger gebruik van apparatuur, minder omschakelingen en een hogere doorvoer”, aldus Ernst Stegwee, accountmanager bij Infor. “Zo wordt het eenvoudig om resources te optimaliseren en de capaciteit te maximaliseren. We zijn blij dat we met deze oplossing bijdragen aan de groei van een mooie brouwerij als Duvel.”

"We zijn verheugd dat Duvel deel uitmaakt van onze familie van meer dan 30 biermerken en 150 brouwerijen die gebruik maken van Infor Supply Chain Planning over de hele wereld", aldus Valerie Tardif, Infor's vice president voor supply chain planning product management.

Meer informatie

Voor meer informatie over Infor Production Scheduling, ga naar: https://www.infor.com/nl-nl/products/infor-production-scheduling.

Meer informatie over Infor supply chain planning: https://www.infor.com/nl-nl/products/supply-chain-management/supply-chain-planning.

Over Infor

Infor is wereldwijd marktleider op het gebied van zakelijke cloudsoftware, gespecialiseerd per branche. Infor levert bedrijfskritische bedrijfsapplicaties aan 65.000 klanten in meer dan 175 landen. De software van Infor is ontworpen om meer waarde en minder risico te leveren, met meer duurzame operationele voordelen. We stellen onze 17.000 werknemers in staat om hun diepgaande expertise in de sector te benutten en datagestuurde inzichten te gebruiken om snel te creëren, te leren en aan te passen om opkomende zakelijke en industriële uitdagingen op te lossen. Infor streeft ernaar haar klanten te voorzien van moderne hulpmiddelen om hun bedrijf te transformeren en hun eigen weg naar innovatie te versnellen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.infor.com.

 

Bron: Infor - partner FoodPro Network