40% Nederlanders denkt de komende 5 jaar minder vlees te gaan eten
bron: FoodPro Network
GRONINGEN - Circa 40% van de Nederlanders denkt de komende 5 jaar minder vlees te gaan eten. Dat blijkt uit de Vegamonitor 2019, een jaarlijks onderzoek van Natuur & Milieu naar het eetgedrag van Nederlanders.
Meer dan 60% van de Nederlanders is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, aldus 1 op de 3 ondervraagden. Met name jongeren maken zich zorgen over de impact van de vleesindustrie op het milieu.
Gemiddeld eten de respondenten 4 tot 5 dagen per week vlees, 1 dag per week vis en 1 dag vegetarisch. Van hen denkt 40% de komende 5 jaar minder vlees te gaan eten. Van alle respondenten stelt 62% dat minder vlees de norm wordt, vorig jaar was dit nog 52%.
Het onderzoek is uitgevoerd door PanelWizard Direct en er hebben 1064 respondenten deelgenomen aan het onderzoek.
Wij zijn benieuwd naar uw mening.
Bekijk de Vegamonitor 2019 hier.
Laatste nieuws
-
06 dec Consumenten geven 2,5 procent minder uit aan voedings- en genotmiddelen
-
06 dec Amerikaanse start-up maakt kweekzuivel met CO2 als hoofdingrediënt
-
06 dec Bas Roelofs wordt nieuwe CEO van Signature Foods
-
06 dec Wat komt er kijken bij specificatiebeheer?
-
06 dec Waardevolle voedingsingrediënten uit koffieprut
-
06 dec Hoe planningssoftware voor voedselproductie zorgt voor consistent succes op 3 fronten
-
05 dec AB InBev Nederland stelt nieuwe algemeen directeur aan
-
05 dec Bonden schorten stakingen bij Heineken op
-
05 dec Aantal bezorgers in vier jaar tijd met 75 procent gestegen
-
05 dec Supermarkten maken schapruimte vrij voor shakes en eiwitrepen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan