Eerste Belgische online supermarkt wil eind maart starten

De eerste Belgische online supermarkt Hopr wil nog vóór april van dit jaar van start gaan. Door de coronacrisis moest oprichter Stijn Martens zijn project eerder met een aantal maanden uitstellen.

Start in Hasselt, Leuven of Mechelen

Hopr was aanvankelijk van plan om vorig jaar al met een proefproject te starten, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Daarnaast waren er financieringsproblemen, zo schrijft L’Echo. Maar inmiddels heeft Martens een groep geldschieters bereid gevonden om enkele miljoenen in het project te investeren.

De nieuwe streefdatum om te starten is eind maart. De eerste Belgische online supermarkt zal gelanceerd worden in “een Vlaamse stad van een kleine 100.000 inwoners”. Martens wil de naam nog niet onthullen, maar het is duidelijk dat het om Hasselt, Leuven of Mechelen gaat.

Hopr zal van start gaan met een duizendtal producten. "We willen het verschil maken met verse producten en bedieningsgemak”, aldus Martens. Hopr zal een echte online supermarkt zijn waar alles te koop is.

Wachtlijst

Het grote voorbeeld voor Martens is het Nederlandse Picnic dat het erg goed doet. Volgens Martens zijn ook de Belgische consumenten klaar om het concept te omarmen. “Meer dan 2.500 mensen hebben zich al aangemeld voor de wachtlijst op onze site”.





Laatste nieuws