Werkgevers en werknemers levensmiddelen-detailhandel werken samen aan duurzame inzetbaarheid

HOUTEN - Het Vakcentrum, CNV Vakmensen en FNV Handel gaan samen aan de slag met duurzame inzetbaarheid. In de stichting 3xM Levensmiddelen hebben de organisaties samen het programma mmm lekker werken ontwikkeld. Het programma is gericht op alle ondernemers en medewerkers die onder de cao levensmiddelenbedrijf vallen en wordt maandag 1 oktober op de Vakbeurs Foodspecialiteiten gepresenteerd. 

De vele veranderingen in de maatschappij en de branche maken dat ondernemers en medewerkers Meester in hun vak moeten zijn, Mentaal en fysiek fit zijn en kunnen Meebewegen; de drie M’s van het programma mmm lekker werken.

Doelgerichte aanpak

Het programma start voor iedereen die wil instappen met een grondige analyse van de situatie in de winkel. Daar zijn onder andere oriëntatiescans en de KOBA-DI analyse voor beschikbaar. Deze analyse, ontwikkeld door TNO, maakt duidelijk waar letterlijk en figuurlijk winst te halen is door te investeren in personeelsbeleid.

Op basis van de analyse kan in overleg met een hiertoe gecertificeerd adviseur worden gekozen uit een breed scala aan instrumenten om het gewenste resultaat te bereiken.

Het programma mmm lekker werken biedt toegang tot cursussen, gezondheidschecks, de RI&E, coaching, loopbaanbegeleiding etc. Vanaf volgend jaar worden daar ook een gezondheidscheck en het Persoonlijk Medisch Onderzoek (PMO) aan toegevoegd. 

Voor medewerker en ondernemer

Het programma richt zich met nadruk op zowel de medewerkers in de sector als de ondernemers. Het programma omvat een groot aantal instrumenten om te werken aan de (vak)kennis, teamgeest en arbeidsproductiviteit. Werknemers kunnen met dit programma werken aan hun opleiding en loopbaanontwikkeling. Daarnaast wordt ook de (aspirant) ondernemer een aantal instrumenten geboden om zichzelf te blijven ontwikkelen. Zo zijn in het programma ook ondernemerschapstrainingen opgenomen. 

Ook lekker werken?

Ondernemers die met hun team mee willen doen met het programma mmm lekker werken kunnen contact opnemen met het projectbureau, telefoon (0348) 41 97 71 of info@mmmlekkerwerken.nl.

www.mmmlekkerwerken.nl





Laatste nieuws