8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)

10-06 06:05 | bron: FoodPro Network

OOSTERHOUT - De juiste vloer specificeren is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat uw productie veilig, hygiënisch en efficiënt kan verlopen. Bij een verkeerde vloer kunnen de kosten door productiviteitsverlies, stilstand of persoonlijk letsel enorm oplopen. Deze factoren kunnen ruimschoots opwegen tegen de initiële plaatsingskosten van de vloer, ongeacht of het gaat om een nieuwbouw- of een renovatieproject. Hierna vindt u acht redenen om voor uw productievestiging een Ucrete-vloer te kiezen.

1. Hygiënensche industrievloer

Ucrete industrievloeren dragen bij tot een optimalere hygiëne dankzij het naadloze oppervlak dat vloeistofdicht en ondoordringbaar is over de volledige dikte. Hierdoor ontstaat er geen bacterië- of schimmelgroei, wat bijzonder belangrijk is in de voedings- en drankensector. Standaardvloeren daarentegen kunnen problematisch zijn in een dergelijke omgeving. Bij een tegelvloer, bijvoorbeeld, moet het poreuze voegmiddel zorgvuldig en grondig worden gereinigd om vuil en bacteriegroei tussen de tegels te vermijden. Afgesplinterde of gebroken tegels vertonen scheuren of putjes die een bijkomende voedingsbodem voor bacteriën kunnen vormen. Ucrete industrievloeren daarentegen, waarborgen een reinigbaarheid die vergelijkbaar is met de norm die voor roestvrij staal wordt gehanteerd.

2. Veilige vloer

Veiligheid is een belangrijk aspect bij de keuze van een vloer, vooral in productievestigingen met natte werkzones. Dankzij het ruime aanbod aan oppervlakteprofielen geeft Ucrete minder kans op uitglijden, struikelen en vallen dan met een standaardvloer.

De kosten van dergelijke incidenten zijn niet te onderschatten. Het aantal door uitglijden veroorzaakte incidenten in de voedingsindustrie ligt aanzienlijk hoger dan het industriële gemiddelde, en draagt in belangrijke mate bij tot ernstige letsels. In onze huidige maatschappij, waarin men snel tot procederen geneigd is, is het allicht het verstandigst om steeds de best mogelijke vloer te kiezen. Door een optimale slipweerstand biedt een Ucrete-vloer een veilige omgeving voor de werknemers.

3. Geen barsten
In een productieomgeving kunnen standaardvloeren gevoelig zijn voor barsten en schade. Een oppervlak dat niet uit één stuk bestaat, kan in sommige gevallen vibreren, verschuiven of zelfs barsten als de ondergrond niet waterpas is of als er regelmatig sprake is van een thermische schok. Gebarsten oppervlakken waarbij water en bacteriën in de ondergrond zijn doorgedrongen, vormen een probleem op het vlak van hygiëne en netheid, en vormen bovendien een risico voor werknemers om uit te glijden.

4. Minder productieonderbrekingen - snellere installatie

Productieverlies is duur, dus het verminderen of elimineren van productieonderbrekingen is cruciaal voor een efficiënt en productief beheer van fabrieken. Wanneer een renovatie of nieuwe vloer nodig is, zorgt de snelle plaatsing van Ucrete voor minder productieonderbrekingen dan bij veel andere vloeren.

Gespecialiseerde Ucrete-applicators kunnen met Ucrete een groot vloeroppervlak behandelen in een veel kortere tijd in vergelijking met andere typische industriële vloeren.

5. Snelle renovatie

Reparatie en renovatie moeten altijd bedoeld zijn om risico’s te beperken en bestaande problemen op te lossen, en er zeker geen meer te veroorzaken. Hier biedt het monolithisch gebonden Ucrete duidelijke voordelen voor productievestigingen: minder onderhoud en betere duurzaamheid dan standaardvloeren, vooral tijdens de eerste 10-20 jaar. Ucrete zal niet scheuren of afsplinteren, en absorbeert directe schokken door deze over het systeem te verspreiden.

Wanneer oude vloeren het eind van hun nuttige levensduur bereiken, kan de veiligheid bij de productie in het gedrang komen. Beschadigde vloeren kunnen struikelgevaar opleveren, terwijl barsten bacteriegroei kunnen veroorzaken. Door een vloer te kiezen waarbij het onderhoud tot een minimum wordt beperkt, kunt u de impact onder controle houden van het verlies van productietijd, die doorgaans nodig is om een vloerrenovatie in de productieomgeving uit te voeren.

De snelhardende systemen van Ucrete maken een probleemloze, permanente en versnelde herstelling en renovatie van vloeren mogelijk. De vloeren kunnen in een minimum van tijd weer veilig en hygiënisch worden gemaakt, zodat ze na een uithardingstijd van nauwelijks vijf uur bij een temperatuur van 10 °C opnieuw in gebruik kunnen worden genomen. 

6. Lagere total cost of ownership

Ucrete vloeren zijn bijzonder sterk en bieden een excellente weerstand tegen chemische stoffen, temperatuur en slijtage. Hierdoor zal Ucrete niet scheuren of afsplinteren wat bijgevolg leidt tot minder onderhoud dan standaardvloeren. Over de gehele levensduur beschouwd zijn Ucrete-vloeren beterkoop dan alle andere vloeren omdat ze minder onderhoud, reiniging en renovatie vereisen dan standaardvloeren. Het afwegen van de gebruikskosten ten opzichte van de oorspronkelijke uitgaven is essentieel bij een vloerkeuze Door voor een Ucretevloer te kiezen zult u vele jaren – en decennia - in levensduur winnen.

7. Duurzaamheid in gebruik

Ucrete is een goede keuze voor wie een duurzaam gebruik nastreeft; er is immers minder energie nodig voor onderhoud en minder water voor reiniging dan bij sommige standaardvloeren, wat bijzonder relevant is in productieruimten waar een hoge mate van hygiëne essentieel is. Het reinigen en onderhouden van een industrievloer kan tot 90 % van de cumulatieve energievraag uitmaken. Door een duurzame Ucrete-vloer te specificeren, kunt u het gebruik van belangrijke hulpbronnen verminderen, wat cruciaal is voor zowel het milieu als de bedrijfskosten. Correct geplaatste Ucrete-vloeren kunnen zelfs in de meest veeleisende omstandigheden langer dan 30 jaar een nagenoeg onderhoudsvriendelijke vloeroplossing blijken.

8. Esthetische opties

Onlangs lanceerden we Ucrete CS in Europa: een innovatief, kleurstabiel Ucrete-systeem dat nieuwe esthetische normen stelt. Kleurstabiliteit betekent minder verkleuring van het oppervlak, wat een grotere flexibiliteit toelaat voor een veiliger fabrieksontwerp.

Een veilige, hygiënische en efficiënte productie is cruciaal voor productiebedrijven. De vloerbedekking speelt een belangrijke rol in het succes van productievestigingen. Een correct gespecificeerde vloer wordt een deel van de oplossing om bedrijven succesvoller te maken. Hoewel individuele voorkeuren kunnen verschillen, doet Ucrete het in veel opzichten beter dan standaardvloeren. Wordt het geen tijd dat u gaat nadenken over de voordelen?

Meer informatie over Ucrete industriële vloeren en de unieke kenmerken ervan vindt u hier.

Er is een goede reden waarom Ucrete bekend staat als de sterkste vloer ter wereld. Bekijk de gekende Ucrete-destruction challenge video om hiervan overtuigd te worden.

 

Bron: Master Builders Solutions - partner FoodPro Network

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
11 jun Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo gaan samenwerken
11 jun Lagere vergoedingen voor schoolfruitleveranciers tussen 2021 en 2023
11 jun Overname Grubhub door Just Eat Takeaway definitief
11 jun De grenzen van export
11 jun Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
10 jun Vleesverwerker JBS betaalde 11 miljoen dollar na cyberaanval
10 jun KNVB roept Jumbo op het matje om Oranje-juichcape
10 jun Principe-akkoord voor nieuwe cao voor werknemers kaaspakhuizen
10 jun Afval bestrijden met food-specifiek ERP
10 jun 8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)
09 jun Supermarkt is ook grootste kanaal voor buitenshuisconsumptie van brood
09 jun Walmart rust 740.000 winkelmedewerkers uit met smartphone
09 jun Een derde van de Nederlanders is vorig jaar minder vlees gaan eten
09 jun De kracht van kort cyclische aansturing van de productie
09 jun Onbezorgd de audit in: voldoe aan opleidingseisen
09 jun Marion Tjin-Tham-Sjin actief in China voor High Touch Executive Search
08 jun ACM heeft geen bezwaar tegen overname Van den Bor Pluimveeslachterij
08 jun Meatless Farm en Van Loon Group gaan samen produceren
08 jun Belgische voedingsbedrijven zien kosten exploderen
08 jun FrieslandCampina gaat in hoger beroep in rechtszaak in Thailand
08 jun Beste foodspecialiteitenwinkels 2021 bekend
08 jun Meer blended leren bij Wageningen Academy
08 jun Bekijk het on-demand webinar: The importance of sharing data through the Agri&Food ecosystem
08 jun Hydrocultuur aan de horizon: voordelen voor AGF-bedrijven
07 jun Tesco en Carrefour stoppen eind 2021 met hun inkoopalliantie
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?