6,6 procent meer omzet voor ambachtelijke bakkers
bron: FoodPro Network
UTRECHT - Ambachtelijke bakkers hebben in 2021 een winkelomzetstijging van 6,6% genoteerd. Het aantal transacties is iets gestegen. Daarnaast nam ook de gemiddelde besteding per transactie toe. Dat stelt Friso Berghuis van BakkerijMonitor. Berghuis baseert dat op winkelomzetten die door deelnemende bakkerijen voor de BakkerijMonitor zijn aangeleverd. Het gaat om winkelomzetcijfers, exclusief btw.
Bakkers die veel aan de horeca en cateraars leveren, kenden wel een lastig jaar door de sluitingen gedurende grote delen van het jaar. Ook de winkels met lunchroom of winkels in winkelgebieden die sterk afhankelijk zijn van toerisme, hadden het lastig. Opvallend is dat kleinere vestigingen het relatief goed deden het afgelopen jaar. Kleinbrood wordt steeds interessanter op productniveau, zo blijkt uit de BakkerijMonitor.
Laatste nieuws
-
28 mrt Jumbo gaat rode paprika, komkommer en bosui zonder plastic verpakking aanbieden
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Foodwatch stapt naar RCC om misleiding met vrije-uitloopeieren
-
28 mrt Nederland grootste bierexporteur EU
-
28 mrt Gezonder en duurzamer eten kan volgens studie voor hetzelfde geld
-
28 mrt Hogere prijzen stuwen verkopen maker Spa-mineraalwater
-
28 mrt Huishoudens gooien dagelijks wereldwijd miljard maaltijden weg
-
28 mrt 2024 Trendrapport voor de voedings- en drankensector
-
28 mrt Onderzoek naar omkopingsrisico’s bij organisaties
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan