Flink meer bestellingen voor Just Eat Takeaway in 2021

AMSTERDAM - Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft het aantal bestellingen in 2021 met 33% zien toenemen tot 1,1 miljard. Dat zegt de maaltijdbezorger vandaag in een persbericht. De orders hadden een gezamenlijke waarde van 28,2 miljard euro, een stijging van 31%.

De groei was met name zichtbaar in Europa en in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland werd een toename van 52% in het aantal bestellingen genoteerd. In Noord-Europa kwam de groei uit op 35%, in het zuiden van Europa op 38%. In Noord-Amerika was de stijging 19%.

Jitse Groen, de CEO van Just Eat Takeaway, is blij met de voorlopige resultaten. "We hebben de afgelopen zes maanden onze winstgevendheid verbeterd en we werken er hard aan om ook ons bedrijfsresultaat op te schroeven."

Just Eat Takeaway verwacht dat het verlies uitkomt in het midden van wat het bedrijf eerder voorspeld had. Een brutobedrijfsresultaat (ebitda) 'in het midden van' -1% tot -1,5% van de totale orderwaarde, wat uit zou komen tussen de - 282 miljoen euro tot - 423 miljoen euro.





Laatste nieuws