Boerschappen wordt een coöperatie en zoekt duizenden nieuwe mede-eigenaren

BREDA - Het snelgroeiende maaltijdboxenbedrijf Boerschappen wordt een coöperatie van klanten, medewerkers, boeren en andere geïnteresseerden. Door deze manier van organiseren worden zij ook mede-eigenaar en wordt de snelle groei verder voortgezet. Boerschappen groeide in de afgelopen 2 jaar bijna 500% tot ruim €7.3 miljoen euro.

Boerschappen is een snelgroeiend maaltijdboxenbedrijf, dat opgericht is in 2013. Samen met een netwerk  van ruim 150 kleinschalige makers en boeren levert Boerschappen diverse soorten maaltijdboxen, die haar  duizenden klanten zelf kunnen ophalen bij meer dan 30 ophaalpunten of laten thuisbezorgen door héél  Nederland.

Oprichter Stéphanie Vellekoop: "Al sinds de oprichting hebben wij de ambitie om voeding te leveren die voedt, uit een keten  die deugt. Binnen 12 uur zorgen we ervoor dat de mooiste producten van boerderij in de  keuken van onze klanten liggen. Samen met onze boeren, collega’s én klanten willen we laten  zien dat het wél kan: een keten maken die deugt!’’ 

Met een team van meer dan 60 collega’s is Boerschappen één van de grootste korte keten bedrijven in Nederland en verhuist het bedrijf deze maand naar haar nieuwe bedrijfspand in Breda om haar  ambitieuze groeidoelstellingen verder vorm te geven, die tot nu toe op eigen kracht en zonder externe  aandeelhouders werden behaald.

Oprichter Stijn Markusse; "Het afgelopen jaar spraken we met tientallen impact funds, investeringsmaatschappijen en  banken om samen te werken aan de groei van ons bedrijf. Ze spraken over onze exit-strategie, zeggenschap, onze winstcijfers over 4 jaar en zelfs over de rechten om ons bedrijf te mogen  verkopen als de hoogste bieder kwam. Vanzelfsprekend paste dat niet bij ons en hebben Stéphanie en ik de keuze voor een coöperatie gemaakt".

"Een coöperatie biedt de ideale vorm voor de manier waarop wij willen groeien;  met aandeelhouders die niet enkel een commercieel belang hebben, maar de wereld ook een stukje  mooier willen maken én achterlaten. En bovendien samen met ons willen optrekken in onze missie  om een voedselketen te maken die deugt voor iedereen die erin betrokken is.’’

Boerschappen gaat de komende jaren veel investeren in een nieuw IT-platform, verdere mechanisering in  het productie-proces, versterking van het team en mikt het op een verviervoudiging van de omzet in 2024. Het bedrag dat opgehaald wordt met deze fundingsronde komt hier volledig ten goede aan.  

Vanaf 14 januari start de campagne en is er de mogelijkheid om aandelen te reserveren, die vanaf 1 februari  verzilverd kunnen worden. Als de animo groter blijkt dan het aantal beschikbare aandelen zal reservering  niet mogelijk zijn en spreken we van een first-come-first-serve. Meer informatie over Boerschappen en haar  verdere opschaling lees je op www.boerschappen.nl/investeren. 

Over Boerschappen 

Boerschappen is een initiatief dat in 2013 in Breda is ontstaan en als doel heeft de voedselketen te verkorten  en te verduurzamen. En tegelijkertijd de consument wil helpen om een gezondere leefstijl aan te nemen  zonder dat dit ingewikkeld wordt. Boerschappen komt 6 dagen per week bij tientallen kleinschalige boeren.  Met die producten stellen ze boodschappenboxen samen in diverse varianten; van Vegan-Boxen tot  complete maaltijdboxen. Binnen 12 uur liggen de producten door keukens in heel Nederland. Het culinaire  team van Boerschappen maakt wekelijks inspiratie-recepten om eenvoudig, lekker en verrassend met de  seizoenen mee te koken.  

Boerschappen werkt met een team van meer dan 60 medewerkers en heeft zichzelf tot doel gesteld om te  laten zien dat er wél voedselketens kunnen bestaan die goed zijn voor de boer, de omgeving, natuur,  dierenwelzijn én -zeer belangrijk- voor de gezondheid van haar klanten. Boerschappen hecht veel waarde  aan een eerlijke beloning voor de boer en zijn product, zodat er middelen ontstaan om het goede te doen.  Bovendien werkt Boerschappen met zo puur mogelijke ingrediënten en recepturen om boodschappen aan te  bieden die voeden in plaats van vullen.  

 

Bron: Boerschappen





Laatste nieuws