5 manieren waarop voedsel- en drankbedrijven duurzame inkoop kunnen aanpakken

ETTEN-LEUR - Levensmiddelen- en drankenbedrijven zoals het uwe horen het dezer dagen steeds vaker: consumenten willen meer duurzame voedingsmiddelen. Een nieuw rapport van de Kerry Group toont aan dat deze vraag over de hele wereld gevoeld wordt, want uit deze enquête bij meer dan 14.000 personen in 18 landen blijkt dat 49% bij zijn aankoopbeslissingen rekening houdt met duurzaamheidskenmerken.

Als men bedenkt dat 71% van de koolstofemissies die door de levensmiddelen- en drankenindustrie worden gegenereerd, afkomstig zijn van het landgebruik op de boerderij en bij de oogst, lijkt het een goede plaats om uw inspanningen voor duurzaamheid te beginnen bij het begin van de toeleveringsketen, dat wil zeggen. Milieuvriendelijker teelttechnieken toepassen (of uw materialen betrekken van bedrijven die dat doen) kan aanzienlijke positieve effecten hebben op de impact van uw bedrijf.

Maar hoe bepaalt u wat de beste manieren zijn voor uw organisatie - of diegenen die uw ingrediënten leveren - om duurzamer te worden in deze vroegste fase van het productieproces? Wij hebben een lijst van de meest veelbelovende strategieën opgesteld en zullen ook wat licht werpen op de manier waarop speciaal gebouwde enterprise resource planning (ERP) oplossingen het proces van de invoering ervan stroomlijnen en uw algemene aanpak verbeteren.

Bekijk hier 5 manieren waarop voedsel- en drankbedrijven duurzame inkoop kunnen aanpakken.

 

Bron: Aptean - partner FoodPro Network

Meer over


Laatste nieuws