PFAS in levensmiddelen
15 mrt 2024 06:05
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
DELFGAUW - Mensen in Nederland krijgen te veel PFAS binnen via drinkwater en voedsel, zoals vlees, vis, zuivel en AGF. Dat blijkt uit recent onderzoek van het RIVM. Van PFAS is al langer bekend dat het verstorend werkt op het immuunsysteem en de hormoonhuishouding. Om PFAS in voeding te analyseren en detecteren ontwikkelden het laboratorium in Delfgauw van Normec Foodcare een eigen methode. Als eerste commerciële laboratorium in Nederland mogen zij PFAS in voedingsmiddelen analyseren onder accreditatie.
Bron: Normec Foodcare - partner FoodPro Network
Meer over
Laatste nieuws
-
10 mei Mars investeert $47 miljoen in een duurzaam zuivelinitiatief
-
10 mei Flink minder vraag naar producten Beyond Meat
-
10 mei Rabobank: omzet restaurants en foodservice kan met 2 tot 3 procent groeien
-
10 mei IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
-
10 mei Omarm tegenstellingen: als het schuurt, gaat je organisatie glanzen
-
08 mei Uber blijft profiteren van vraag naar maaltijden en taxiritjes
-
08 mei Productie van voedingsindustrie nam in eerste kwartaal met 3,8% af
-
08 mei Winst Ahold Delhaize daalt door reorganisatie Belgiƫ
-
08 mei AB InBev verdient meer door duurder bier
-
08 mei Aviko zette stappen in verduurzaming
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan