Nestlé investeert in onderzoek naar klimaatbestendigere koffieteelt

Klimaatverandering bedreigt de koffieteelt. Wetenschappers in dienst van Nestlé onderzoeken daarom samen met collega's van verschillende universiteiten hoe met inzet van geavanceerde datawetenschappen en AI kan worden gewerkt aan het kweken van klimaatbestendigere koffieplanten.

Hoewel er meer dan 120 koffiesoorten bestaan, is ongeveer 70% van de koffieproductie in de wereld arabica. Arabica heeft echter een lagere tolerantie voor stijgende temperaturen en is gevoeliger voor ziekten dan andere koffieplanten, zoals Robusta. Bovendien vermindert de klimaatverandering de hoeveelheid bouwland waarop koffie kan worden verbouwd, en zorgen watertekorten voor aanzienlijk lagere opbrengsten.

Plantenwetenschappers van Nestlé zoeken naar nieuwe, hoger opbrengende Arabica-varianten met een grotere weerstand tegen ziekten en droogte. Als onderdeel van dit werk hebben de experts een arabica-referentiegenoom van zeer hoge kwaliteit ontwikkeld met behulp van geavanceerde datawetenschapsmethoden. Daar is recent over gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nature Genetics.

Het referentiegenoom, dat beschikbaar is in een publiekelijk beschikbare digitale database, maakt het gemakkelijker om verschillende kenmerken van koffievariëteiten te analyseren om specifieke kenmerken te identificeren, zoals een betere opbrengst, de grootte van de koffiebessen en een grotere weerstand tegen ziekten of droogte, evenals smaak of aroma. kenmerken.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden in de publicatie The genome and population genomics of allopolyploid Coffea arabica reveal the diversification history of modern coffee cultivars in Nature Genetics.

Meer over


Laatste nieuws