Deens onderzoek gericht op plantaardige alternatieven voor ei-ingrediënten
bron: FoodPro Network
De Deense bedrijven Nexus, Palsgaard en de Universiteit van Aarhus nodigen voedselproducenten uit om samen te werken aan een project om nieuwe plantaardige vervangingen voor ei-ingrediënten te ontwikkelen. Dat gebeurt binnen het project Plant-based food ingredients to be egg replacers (PIER). Het budget bedraagt 5 miljoen euro.
Er wordt geschat dat 12% van de geproduceerde eieren wordt gebruikt als ingrediënt in voedingsproducten om functionaliteit zoals textuur en volume te bieden door schuimen, geleren en emulgeren. Ei-ingrediënten worden gebruikt in voedingsproducten zoals gebak, dressings, desserts en kant-en-klaarmaaltijden.
Palsgaard, Nexus en de Universiteit van Aarhus hopen op samenwerking met fabrikanten die momenteel grote volumes eieren en eipoeders in hun producten gebruiken en die de ambitie hebben om hun afhankelijkheid van verse en gedroogde eieren te verminderen.
Laatste nieuws
-
03 okt Hessing neemt 50% belang in Heeren Groenten & Fruit
-
03 okt SVO vakopleiding food en Threewise lanceren de Vakschool van de Toekomst
-
03 okt Boerschappen verwacht 49% groei
-
03 okt Jumbo opent twaalfde Jumbo Foodmarkt in Scheveningen
-
03 okt Hapklare innovatie: AI hervormt de voedingsindustrie
-
03 okt Hoe maakt technologie een duurzaam verschil in de voedingsmiddelen- en drankensector?
-
03 okt Stappenplan Ketenborging
-
02 okt PepsiCo neemt Siete Foods over
-
02 okt Vezet bouwt een nieuwe productielocatie in Warmenhuizen
-
02 okt Coca-Cola Europacific Partners wil enkele Duitse vestigingen sluiten
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan