Deens onderzoek gericht op plantaardige alternatieven voor ei-ingrediënten

bron: FoodPro Network
De Deense bedrijven Nexus, Palsgaard en de Universiteit van Aarhus nodigen voedselproducenten uit om samen te werken aan een project om nieuwe plantaardige vervangingen voor ei-ingrediënten te ontwikkelen. Dat gebeurt binnen het project Plant-based food ingredients to be egg replacers (PIER). Het budget bedraagt 5 miljoen euro.
Er wordt geschat dat 12% van de geproduceerde eieren wordt gebruikt als ingrediënt in voedingsproducten om functionaliteit zoals textuur en volume te bieden door schuimen, geleren en emulgeren. Ei-ingrediënten worden gebruikt in voedingsproducten zoals gebak, dressings, desserts en kant-en-klaarmaaltijden.
Palsgaard, Nexus en de Universiteit van Aarhus hopen op samenwerking met fabrikanten die momenteel grote volumes eieren en eipoeders in hun producten gebruiken en die de ambitie hebben om hun afhankelijkheid van verse en gedroogde eieren te verminderen.
Laatste nieuws
-
23 mei Elite schaalt de productie van snacks op
-
23 mei Mastermedia en Spizarnia willen delen van hun activiteiten samenvoegen
-
23 mei Danone wil het aantal wereldwijde partnerschappen verdubbelen
-
23 mei Sawari Fresh levert biologische gember van Nederlandse bodem
-
23 mei TraceGains accelerates European expansion with six new appointments to meet demand
-
22 mei Jumbo niet verplicht weer alle Heineken-bier in te kopen
-
22 mei Walmart schrapt 1.500 banen
-
22 mei Groei boodschappenbezorging vlakt verder af
-
22 mei Biologische landbouw opnieuw gegroeid
-
22 mei Frites Atelier wil Europa veroveren via franchising
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan