Deens onderzoek gericht op plantaardige alternatieven voor ei-ingrediënten
bron: FoodPro Network
De Deense bedrijven Nexus, Palsgaard en de Universiteit van Aarhus nodigen voedselproducenten uit om samen te werken aan een project om nieuwe plantaardige vervangingen voor ei-ingrediënten te ontwikkelen. Dat gebeurt binnen het project Plant-based food ingredients to be egg replacers (PIER). Het budget bedraagt 5 miljoen euro.
Er wordt geschat dat 12% van de geproduceerde eieren wordt gebruikt als ingrediënt in voedingsproducten om functionaliteit zoals textuur en volume te bieden door schuimen, geleren en emulgeren. Ei-ingrediënten worden gebruikt in voedingsproducten zoals gebak, dressings, desserts en kant-en-klaarmaaltijden.
Palsgaard, Nexus en de Universiteit van Aarhus hopen op samenwerking met fabrikanten die momenteel grote volumes eieren en eipoeders in hun producten gebruiken en die de ambitie hebben om hun afhankelijkheid van verse en gedroogde eieren te verminderen.
Laatste nieuws
-
13 jan Picnic gaat distributie vanuit Heerenveen en Apeldoorn naar Zwolle verhuizen
-
13 jan Agristo bouwt nieuwe fabriek in Verenigde Staten
-
13 jan Fastfoodrestaurants hebben last van zuinige consument
-
13 jan Onlinesupermarkt Rohlik na een jaar al winstgevend in München
-
13 jan De voordelen van ERP voor voedingsmiddelenbedrijven
-
10 jan Normec Foodcare introduceert de training Leveranciersaudit
-
10 jan Duurzaam melkveebedrijf doet het ook economisch beter volgens WUR
-
10 jan Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
09 jan Milcobel rondt verkoop Ysco aan Davidson Kempner af
-
09 jan Nestlé introduceert vloeibaar espressoconcentraat in de Verenigde Staten
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan