Voedselverspilling bij meetings en lunches

Wist je dat bij banqueting bestellingen voor (zakelijke) koffiebijeenkomsten gemiddeld 42% van de bestelling (voornamelijk koffie en thee) niet wordt geconsumeerd? Daarnaast wordt ook gemiddeld 22% van bestelde lunches niet geconsumeerd. Dat is niet alleen zonde, maar ook een urgent probleem. Klimaatverandering heeft een grote impact op koffieplantages wereldwijd, hitte en droogte leiden tot een lagere opbrengst, waardoor de prijs van koffie flink stijgt.

Samen Tegen Voedselverspilling ontwikkelde factsheets met inzichten uit de banqueting monitor. Deze factsheets helpen opdrachtgevers en cateraars bewust te worden van de impact van verspilling én bieden handelingsperspectief om verspilling te verminderen. Uit gesprekken met beide groepen blijkt dat communicatie en samenwerking essentieel zijn om banqueting-verspilling te verminderen.

In het Verspillingsvrije Catering-project voerden 8 cateraars vorig jaar de banqueting monitor uit, waarbij voedselverspilling werd gemeten bij 391 lunch- en 96 koffiebijeenkomsten. Nu zetten de cateraars de volgende stap ze gaan in gesprek met hun opdrachtgevers en bestellers, en testen nieuwe interventies om verspilling op hun locaties terug te dringen.

Voorkom verspilling tijdens jouw volgende bijeenkomst
Zie jij op jouw kantoor of bij bijeenkomsten dat er veel koffie of lunch overblijft? Deel deze factsheets met de juiste personen, zoals organisatoren van bijeenkomsten, facilitair managers en cateringmedewerkers binnen je organisatie en help het gesprek over voedselverspilling aan te wakkeren.

 

Laatste nieuws