Nestlé kan ook voor koude koffiedranken vriesdrogen toepassen

09 mei 2025 10:08
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
Nestlé heeft een innovatieve vriesdroogtechniek ontwikkeld voor koude koffiedranken. Vroeger werd vriesdrogen gebruikt om oploskoffie te produceren maar deze lost niet gemakkelijk op in koude vloeistoffen. Door de belangrijkste parameters van de vriesdroogtechnologie te optimaliseren kan Nestlé nu ook oploskoffie produceren waarmee dat probleem wordt ondervangen.
De technologie werd voor het eerst gebruikt bij de lancering van Nescafé Iced Blend in Japan. Daarnaast heeft een samenwerking tussen Starbucks en Nestlé geleid tot de lancering van de Starbucks Crema Collection Premium Instant Coffee een oploskoffie die kan worden bereid met warme en koude vloeistoffen. Deze lijn is in de Verenigde Staten op de markt.
Laatste nieuws
-
23 mei Elite schaalt de productie van snacks op
-
23 mei Mastermedia en Spizarnia willen delen van hun activiteiten samenvoegen
-
23 mei Danone wil het aantal wereldwijde partnerschappen verdubbelen
-
23 mei Sawari Fresh levert biologische gember van Nederlandse bodem
-
23 mei TraceGains accelerates European expansion with six new appointments to meet demand
-
22 mei Jumbo niet verplicht weer alle Heineken-bier in te kopen
-
22 mei Walmart schrapt 1.500 banen
-
22 mei Groei boodschappenbezorging vlakt verder af
-
22 mei Biologische landbouw opnieuw gegroeid
-
22 mei Frites Atelier wil Europa veroveren via franchising
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan