Kumasi opent fabriek in Ivoorkust voor cacaosap

bron: FoodPro Network
Het Nederlandse bedrijf Kumasi bouwt onder meer met financiering van de Chocolonely Foundation een fabriek in Ivoorkust waar van de cacaoboon sap wordt gemaakt.
Vanaf september levert de fabriek jaarlijks 30.000 liter aan de eerste grote afnemer het Ivoriaanse juicemerk Ivorio. Daarmee profiteren straks 5.000 cacaoboeren van een extra inkomstenstroom door een product te leveren dat ze toch al verbouwen. En volgend jaar wil Kumasi de productie opschalen naar 300.000 liter, waarbij het streven is om uiteindelijk dezelfde verdeling tussen export en lokale consumptie te krijgen.
De fabriek is een samenwerking tussen Kumasi en cacaohandelaar ETG/Beyond Beans. Die laatste kent het netwerk van cacaotelers en zorgt ervoor dat boeren de juiste training krijgen.
Laatste nieuws
-
16 sep Colruyt rolt eerste slimme winkelwagen uit
-
16 sep Euroma heeft nieuwe positionering en internationale groei ambities
-
16 sep Ikea introduceert nieuwe falafelbal
-
16 sep Kumasi opent fabriek in Ivoorkust voor cacaosap
-
16 sep Financieel topman Unilever blijft aan
-
16 sep Hoger opgeleiden kiezen het vaakst voor vegetarische maaltijden
-
16 sep 4 grote uitdagingen in de bakkerijsector en hoe de juiste software het verschil maakt
-
15 sep Meer omzet Ausnutria
-
15 sep Burgerbar bespaart tijd en geld met digitale HACCP-registratie
-
15 sep Europese markt van vlees- en zuivelvervangers groeit dankzij huismerken
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan