Bedrijf van de dag: Toshiba

TOKIO - Toshiba Corporation is een Japans elektronicabedrijf. Het behoort tot de top van de grootste fabrikant van elektrische en elektronische apparaten ter wereld, en de grootste halfgeleiderfabrikant van Japan. Het hoofdkantoor staat in Tokio (foto).

Toshiba ontstond in 1939 uit het samengaan van de elektrotechniekfirma Shibaura Seisaku-sho van Hisashige Tanaka en de consumentengoederenfabrikant Tōkyō Denki. De nieuwe onderneming heette Tōkyō Shibaura Denki, maar werd vooral bekend onder de afkorting Toshiba. 

Pas in 1978 werd dit de officiële naam van het bedrijf. De Kanjitekens "tō-shiba" betekenen ook "tō" – oosten, "shiba" – een magische plant.

De groep expandeerde zowel door eigen groei als door overnames, onder andere op het gebied van de zware industrie in de jaren 1940 en '50. Later werden belangrijke dochterondernemingen opgericht als Toshiba EMI (1960), Toshiba Electrical Equipment (1974), Toshiba Chemical (1974), Toshiba Lighting and Technology (1989) en Toshiba Carrier Corporation (1999).

In oktober 2006 kocht Toshiba voor 5,4 miljard dollar Westinghouse Electric Company. 

In de voedingsindustrie is Toshiba onder andere actief in de etikettering. Toshiba beheert de verkoop, het onderhoud en de distributie van barcode-, RFID-, en mobiele printers inclusief etiketten, inktlinten en labeldesignsoftware. De thermische labelprinters van Toshiba TEC zijn speciaal ontworpen om barcode-etiketten  van hoge kwaliteit te printen die nodig zijn om een zo groot mogelijke efficiëntie te bereiken.  

Dankzij de inktlinten die goedgekeurd en gecertifieerd zijn voor direct contact met voedingsmiddelen, biedt Toshiba TEC dé oplossing in traceerbaarheid van voedingsmiddelen doorheen alle stappen van het verwerkingsproces tot aan de distributie,  labelen van de eindproducten en (af)prijzingen in de winkelrekken. 

Toshiba heeft wereldwijd 200.000 werknemers, waarvan 88.000 buiten Japan.

Toshiba is partner van FoodPro Network. Profiteer nog meer van alle voordelen van FoodPro Network en schrijf u direct in.





Laatste nieuws